Ford Edge, fratele mai mare al lui Kuga, va fi lansat în Europa în 2015

de Sebastian Toma
Miercuri, 25.06.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a prezentat cea de-a doua generaţie a lui Edge în versiunea sa globală. SUV-ul americanilor va fi vândut şi în Europa începând cu anul 2015 şi este fratele mai mare al lui Kuga.

Ford Edge, SUV-ul de segment D al mărcii americane, va debuta pe piaţa din Europa în 2015. Modelul are o configuraţie globală şi creatorii săi spun că este cel mai avansat SUV creat de marca fondată de Henry Ford. În Europa, Ford va oferi noul Edge în compania a două motorizări 2.0 TDCI, de 180 CP şi 400 Nm, respectiv 210 CP şi 450 Nm. Unitatea de 180 CP este oferită în compania unei transmisii manuale cu şase trepte, în timp ce propulsorul de 210 CP primeşte o automată cu şase trepte. Vor fi oferite atât versiuni cu tracţiune faţă, cât şi versiuni cu tracţiune integrală.

Ford aduce Mustang, Edge şi Ecosport în Europa

Noul SUV al mărcii Ford foloseşte platforma care-l va echipa şi pe viitorul Mondeo şi are un design inspirat din aspectul conceptului prezentat anul trecut la Salonul Auto de la Los Angeles. Suspensia faţă este de tip MacPherson, în timp ce puntea spate are suspensie independentă de tip integral-link. Nivelul de siguranţă activă a crescut semnificativ, spun cei de la Ford, fiind introduse mai multe sisteme care să ajute şoferul să abordeze virajele în siguranţă în orice condiţii şi să evite accidentele pe cât posibil.

Dotările de siguranţă standard includ centuri spate cu airbag-uri integrate, airbag intergrat în uşa torpedoului şi multe altele, pe lângă clasicele airbag-uri şi sisteme de control ale tracţiunii şi stabilităţii. 

Ford vrea să-şi tripleze vânzările de SUV-uri după lansarea noilor EcoSport şi Edge

Fratele mai mare al lui Kuga are un aspect ceva mai apropiat de ceea ce găsim la SUV-urile din oferta Ford pentru piaţa din SUA, dar modelul va arăta la fel pe toate cele 100 de pieţe pe care va fi comercializat.

Urmareste Automarket
Interiorul lui Ford Edge nu prezintă o schimbare majoră faţă de cel al predecesorului său, dar există o serie de modificări faţă de acesta.
Afişajul sistemului infotainment are diagonala de opt inch şi include sistemele SYNC şi MyFord Touch. În plus, Ford se poate mândri cu unul dintre cele mai mari plafoane panoramice din toată industria auto, oferit opţional pentru Edge. Cele şapte locuri disponibile la bord sunt împărţite pe trei rânduri şi spaţiul dedicat pasagerilor şi bagajelor a crescut faţă de ceea ce oferea generaţia precedentă a lui Edge, vândută doar pe piaţa din SUA.

PREMIERĂ: Ford Mustang va avea un airbag pentru genunchi integrat în uşa torpedoului

Via Ford

Comentarii (6)

  • brembo
    Foarte reusit noul Edge,desi nu stiu unde il va pozitiona cei de la Ford,pare un competitor serios pentru suv-urile din segmentul premium(x5,ML,Q7).
    16 5
  • nici macar n-arata rau...dar tot nu vad scopul unei astfel de masini pe la noi
    6 13
  • Sam@brembo
    Cred ca il vor pozitiona undeva intre segmentul premium si cel de volum. Undeva pe unde ii Volvo XC60/90 sau VW Touareg, Jeep Grand Cherokee/Cherokee si altele.
    10 3
  • George
    Nici nu miroase X5 sau ML...o sa se joace prin parculetz impreuna cu Santa Fe (cu care si seamana la figura), Hyundai, Honda...si cine mai vine pe-acolo. Asta nu inseamna un lucru rau, masina pare ok, dar cam asta-i vad zona ei.
    10 6
  • Touareg e premium. De altfel, revistele auto serioase in plaseaza in comparative in aceeasi categorie cu X5, ML, Q7 et co.
    0 14
  • Si Grand Cherokee sau XC60 sunt premium. Insa romanasul nostru (cel dinaintea mea) stie doar de Touareg :-) Lame...
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru