Ford va lansa un crossover electric bazat pe platforma MEB, concepută de Volkswagen

de Tiberiu Safta
Marti, 15.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
După ce a dezvăluit că va lansa 9 modele electrice noi din 2024, printre care și două crossovere noi, Ford a anunțat că unul dintre aceste modele va utiliza platforma MEB concepută de Volkswagen. Noul model va fi construit la uzina din Koln.

În urmă cu puțin timp, Ford a anunțat că va lansa 9 modele electrice noi începând din 2024 pentru piețele din Europa. Șapte dintre ele vor fi versiuni electrice ale unor modele deja existente, printre care și Puma. Însă, două dintre noile modele vor fi crossovere complet noi, care nu au primit încă un nume. Tot ce se știe până acum este că unul va fi un crossover sport, iar celălalt va fi un model de clasă medie.

Acum, constructorul american a anunțat că unul dintre cele două modele noi va fi bazat pe platforma MEB, care este concepută de Volkswagen. Ford nu a precizat exact care dintre cele două crossovere va fi bazat pe această platformă, însă, noul model va fi construit la uzina din Koln.

De asemenea, Ford și-a impus un obiectiv de a vinde circa 1.2 milioane de mașini bazate pe platforma MEB într-un interval de 6 ani.

În urmă cu doi ani, Ford a anunțat că va lansa și un SUV electric nou, bazat pe această platformă, în 2023. Astfel, conform parteneriatului dintre constructorul american și Volkswagen, Ford va avea două modele electrice bazate pe platforma MEB în viitorul apropiat.

via Ford, Volkswagen

Comentarii (1)

  • Super smart americanii, de ce sa mai arunci banii pe dezvoltare cand ai deja o platforma perfecta.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru