Ford Vignale Mondeo: primele imagini şi informaţii oficiale cu varianta premium a modelului de clasă medie

de Sebastian Toma
Vineri, 17.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a prezentat primele imagini oficiale ale variantei de serie a lui Vignale Mondeo, varianta de vârf a modelului de clasei medie din oferta sa.

Ford Vignale Mondeo, varianta de vârf a modelului de clasă medie, a fost prezentată oficial de reprezentanţii mărcii. Vorbim despre o variantă specială a lui Mondeo, al cărui fiecare exemplar este finisat manual de o echipă dedicată la Centrul Vignale din Valencia (Spania). Aceasta beneficiază de dotări suplimentare faţă de gama standard, elemente estetice şi interioare exclusive, tehnologii suplimentare şi promite să iasă în faţă în industria auto printr-un serviciu de tip concierge: Vignale OneCall, disponibil 24 de ore din 24 pentru clienţii Vignale. Varianta de top din oferta Mondeo este disponibilă atât pentru caroseria berlină, cât şi pentru caroseria wagon şi poate fi comandată cu un motor 2.0 TDCi de 180 CP, un motor 2.0 EcoBoost de 240 CP şi alături de sistemul hibrid benzină-electric al constructorului. În ofertă va fi inclusă şi motorizarea 2.0 TDCi BiTurbo de 210 CP, iar sistemul de tracţiune integrală iAWD este deja prezent în listă.

Preţuri Ford Mondeo în România: noua generaţie a modelului de clasă medie pleacă de la 24.300 de euro

Varianta Vignale a lui Mondeo prezintă finisaje speciale, realizate manual la un centru dedicat din Spania.

Vignale Mondeo marchează debutul european al sistemului Active Noise Cancellation de la Ford. Acesta este compus din trei microfoane legate la un sistem centralizat alături de unitatea audio, care identifică zgomotul generat de motor în timp real şi emite în acelaşi timp unde sonore care să acopere perfect acest sunet.

În lista de echipamente tehnologice, Vignale Mondeo mai prezină sistem audio cu 12 difuzoare, volan încălzit, sistemul multimedia SYNC2 cu navigaţie, sistem de recunoaştere a semnelor de circulaţie, Active City Stop, sistem de parcare automată şi chiar şi o aplicaţie de smartphone pentru clienţi.

Ford Vignale: "Clienţii noştri vor avea garantată pe viaţă spălarea maşinii"

Aşa arată cusăturile speciale ale tapiţeriei lui Ford Vignale Mondeo, realizată din piele de lux "Ebony" sau "Cashmere".

Urmareste Automarket
Aplicaţia oferă servicii depedente de GPS cum ar fi Vignale Park Me şi Vignale OneCall, cel din urmă fiind serviciul de tip concierge care pune clientul în legătură cu un consultant dedicat care îl va ajuta să obţină rezervări la restaurante, programări în service şi multe alte servicii ieşite din comun pentru un producător de volum. În afară de BMW, constructorii premium nu oferă servicii precum cele anunţate de Vignale OneCall.

Aşa arată grila frontală a lui Ford Vignale Mondeo.

La nivel exterior, un Ford Vignale Mondeo poate fi recunoscut cu uşurinţă faţă de varianta sa obişnuită încă de la nuanţele speciale de culoare, toate patru fiind denumite Vignale.

În plus, grila frontală are un design hexagonal şi este finisată într-o nuanţă închisă şi mată, iar rama acesteia este îmbrăcată în aluminiu. Grila inferioară are bare cromate şi prezintă un finisaj lucios, iar portierele au şi ele ornamente cromate. Pragurile laterale, montanţii laterali şi oglinzile laterale sunt şi ele finisate cu un nivel ridicat de luciu. Jantele din aliaj de 18 inch cu care este echipată varianta Vignale au un design exclusiv pentru aceasta.

Varianta de vârf a lui Mondeo va fi disponibilă în reprezentanţele selectate ale mărcii Ford începând cu vara anului curent, urmând să existe cel puţin un dealer Vignale şi în România.

Via Ford

Comentarii (22)

  • Cu Vignale incearca sa umple golurile lasate de defuncta Mercury...Sunt chiar curios pe unde se vor situa ca preturi si daca se vor porci mai mult ca VW cu noul Passat...
    16 8
  • Lasa masina, cine-i asiatica din poze??
    16 11
  • Finisajele sunt de inalta clasa prin aceasta editie. De la poza 10 se vad cusaturile din piele care acopera bordul dandu-i o alura premium-luxury. Prin acest aspect, se pare ca egaleaza Mazda 6 facelift la finisaje , dar daca ne gandim la ce pret se va vinde ( posibil peste 45k euro ), atunci in zadar , tot Mazda 6 ramane referinta in acest segment+ ca Ford vinde acest model sub titulatura Fusion de 3 ani in SUA, deci ramane totusi depasit moral ca design interior-exterior. Doar cand arunci o privire si vad unitatea multimedia situata prost in bord, care te face sa iti iei privirea de la drum, iti spune ''neajuns'' . Motorizarile, cam de aspirator pt piata Europeana. Daca veneau macar cu unitatea de V6 de pe Fusion ( motor de pe Lincoln ) era ceva mult mai bine.
    7 29
  • Andrei
    Sunt sigur ca o sa ii dati o nota mai mica decat Passat-ului.
    19 10
  • am vazut-o in oradea la ERA SHOPING...era un break...din punctul meu de vedere e peste orice model concurent pana s-o vad life preferam mazda 6....dar acum e clar.masina e imensa impunatore si un interior pe masura...beton.
    18 29
  • Ma asteptam ca pt versiunea Vignale sa foloseasca alta unitate multimedia. Conceptul arata mai bine.
    Butoanele albe "gumate si moi" si ecranul aduc aminte de un televizor cu VCR incorporat din anii '90.

    Sa inteleg ca asta e noul Ghia?
    20 11
  • intrebari
    Iluminarea consolei centrale pe albastru e cam demodata (old-fashion)
    Se poate schimba ambianta interioara? Are lumina ambientala pe care s-o poti alege in functie de starea de spirit? Are interior cu parfum ? Forma scaunelor e destul de banala. Scaunele ar trebui sa arate ca niste fotolii. Nu par sa aiba suport pentru umeri. Reglaj longitudinal al sezutului exista? Nu pare sa aiba.\ Are camere laterale cum e la Infiniti gen Around View Monitor ? Are servicii aftermarket premium?
    26 15
  • @asa - ai vazut pe naiba! Tu macar ai citit primele randuri din articol sa stii despre ce se vorbeste aici?...
    10 6
  • Tembelus Rex
    @ intrebari

    Are tot ce ai intrebat si pe deasupra alte dotari cum ar fi: ventilare- aspirare flatulatii si eliminare in exterior a acestora, minibuzunare laterale usi spate pentru depozitare prezervative folosite, torpedo refrigerat cu temperatura constanta 18 grade pentru mentinerea prezervativelor nefolosite in stare optima, sistemul care purifica aerul are la alegere mai multe parfumuri: ceapa, usturoi, organe genitale nespalate, fundulet nespalat, a malus hommo retardus, a pitipoanca de companie = siliconatus felina, a daunatoare de portofel = sugativa aspiratoris, troleus puturosus etc.

    De asemenea are neoane rosii, verzi si albastre de zici ca e balaur noaptea......:)

    In plus are scarpinator de oua .....daca ai ceva mancarimi apesi un buton si gata - e sistem in premiera mondiala.....+ langa scrumiera are o tavita mica pentru bilutele facute la semafor din secretii nazale.....O alta faza super tare ...are senzori in volan care masoara alcoolemia (prin transpiratie) ...in momentul in care vede ca te-ai suit baut coroborat cu alte sisteme iti apare un mesaj pe display care te indeamna sa cobori: e un purcelus haios care iti zice....."Fratele meu coboara te rog sa vomiti langa drum si nu pe bunatate de piele, guit, guit."....


    Bai nene tu te auzi ce vorbesti?
    23 18
  • Yosemite
    Superba masina! Oare mai are rost sa dai banii pe un a4,clasa c...??
    17 19
  • Poate fi o varianta pentru cineva care are bani si nu vrea sa se arate...
    13 8
  • @Andi1
    Sa-si ia Logan atunci
    10 9
  • Daca atat ai inteles tu... atunci sa-si ia logan...
    9 4
  • ..cei care mi-au dat maini verzi au dedus destul de lesne ca ma refer la noul mondeo...mda,recunosc trebuia sa specific,dar...oricum,caroseria si ...in general restul e acceasi treaba deci te ofticasi degeaba...te-ai scremut prea tare era ...sa faci pe tine.
    7 9
  • Andi, corect. Și zic că și Skoda Superb intră în categoria menționată de tine.
    5 5
  • Un singur cuvant pentru masina asta ar fi "impunatoare!"
    4 8
  • pffffff
    Americanii si premiumul! Ma lasi ! Ce?? Mercedes C-Class (masina anului 2015) versus un Vignale bazat pe un Ford Mondeo din 2012 ?!

    Mda, cam asta-i cultura romanilor.
    12 11
  • Ford face masini bune. Compania la care lucrez are flota Ford. Sunt la al treilea Focus si toate au fost peste asteptarile mele legate de fiabilitate, tinuta de drum si placerea de a conduce. Am avut si 2 VW Golf, unul personal unul de la un fost job, dar mi-a placut mai mult Ford. Un punct slab la Ford in opinia mea este calitatea fabricatiei si a finisajelor. Dupa parerea mea Ford e peste VW la design, tinuta de drum si la fiabilitate, dar pierde la finisaje si la calitatea asamblarii. E adevarat ca e sensibil mai ieftin decat VW. E posibil cu gama asta exact asta sa faca, sa vina cu un produs mai bine finisat decat VW la un pret similar. Oricum tehnic dupa parerea mea e peste. Daca o sa fie peste si la finisaje chiar nu vad de ce as da peste 40,000 pe un Passat bine dotat cand am varianta Vignale, probabil la bani similari.
    Am vazul masina la salonul de la Frankfurt si mi-a placut foarte mult, in special modelul break, sunt foarte curios sa o vad in realitate.
    16 9
  • Cetateanul turmentat
    Degeaba! Isi va face Renault modele premium si va matura pe jos cu masina asta. Asa cum face Renault in general cu Ford.
    2 13
  • Fan Renault
    @Cetateanul turmentat
    Pustiule, te plictisesti? Mistocareala de licean in tramvai ar trebui sa-ti dea credibilitate? Ca observatie...in trecere vorbind, asa cum Ford are o gama premium denumita Vignale, asa are si Renault numai ca se numeste INITIALE. Dar de unde sa stii tu? Esti inca verde, mai stai la copt.
    6 1
  • cummins
    @Cetateanul turmentat

    Esti glumet! In ce film a maturat pe jos renault cu ford?
    Baiete,Focus a fost cea mai vanduta masina din lume in ultimii ani.
    Fiesta a fost cel mai vandut model din segmentul sau mult timp.
    Deci,cine cu cine matura pe jos??
    8 5
  • Serviciul Vignale OneCall nu reprezinta o noutate si nici nu impresioneaza prin serviciile oferite ( in anul 2015 ) ; cu mai bine de 10 ani in urma , existau sisteme similare , unele chiar mai cuprinzatoare , oferite de alti producatori auto.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru