Furtul de catalizatoare continuă. Poliția a recuperat 250 de catalizatoare, în valoare de 750.000 de dolari

de Alexandru Monenciu
Marti, 16.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Polițiștii americani au condus o operațiune în urma căreia au recuperat 250 de catalizatoare, în valoare de circa 750.000 de dolari. Totodată, 19 persoane au fost arestate.

După cum am scris și noi în urmă cu o lună, furturile de catalizatoare au crescut foarte mult în ultimul timp. Spre exemplu, în 2020 s-au furat de 8 ori mai multe catalizatoare decât în anul precedent.

Explicația este destul de simplă. Pandemia i-a împins pe unii oameni la asemenea gesturi extreme, încurajați desigur și de scumpirea metalelor prețioase (platină, rodiu și paladiu) din componența acestor dispozitive.

Autoritățile au fost nevoite să ia măsuri pentru stoparea acestui fenomen. În urma unei operațiuni conduse de o echipă tactică din California, polițiștii au recuperat recent 250 de catalizatoare furate, care valorau aproximativ 750.000 de dolari.

Totodată, oamenii legii au arestat 19 persoane și au recuperat 100.000 de dolari.

Poliția a descins în patru locații din Los Angeles, acolo unde furturile de catalizatore au crescut cu până la 400% în ultima perioadă.

Hoții preferă în general SUV-urile, garda la sol înaltă facilitând extragerea catalizatorului.

De fapt, un service auto din statul american Milwaukee a ajuns să dezumfle roțile mașinilor pentru a descuraja furtul acestor dispozitive.

Nu numai Statele Unite se confruntă cu această problemă. În ultima săptămână, zeci de șoferi din București au reclamat că au rămas fără catalizatoare pe timpul nopții. Polițiștii spun că furtul unui catalizator de pe autoturism poate dura și un minut.

via Carscoops

Comentarii (16)

  • Edikkk
    Dacă ai electrică nu prea poate să îţi fure nimic...

    Motorul electric foarte greu spre imposibil

    Bateria foarte greu spre imposibil

    Partea de invertor şi charger cam la fel şi oricum pot fi cipate (nu poţi să le foloseşti la altă maşină)
    7 30
  • Deci au arestat 19 persoane, măcar au mișcat ceva, au recuperat o parte și din bani și din catalizatoare. La noi a auzit cineva, cumva, ceva???
    22 1
  • inexorabil
    Dar tu n-ai “electrică” de nicio culoare, măi Pezevenkkk. Apropo, nu te-ai săturat, bre (pardon; cum să te adresezi aşa unui copil?!), să vorbeşti în completă şi perpetuă…necunoştinţă de cauză? Trăiască Zeus Internetus, păi nu?
    Culmea, multă vreme mie mi s-a reproşat că aş fi grafoman.

    On topping: cum aşa? Se fură în “raiul” occidental?! Aaa, da, şi acum e-zombii (şi, totodată, europeiştii) vor sări trei metri în sus: sunt doar cazuri izolate (ador însă “iesplicaţia” următoare: “Inevitabil, are şi Occidentul uscăturile lui”…corect; le suportăm zi de zi…). La fel de izolate precum secularul colonialism vest-central-european şi mai recentul militarism (ca să nu-l calific direct imperialism) american.

    Sau, ah, invocăm, ţac-pac, “pandemia”, pentru orice anomalie sesizabilă în “lumea civilizată, avansată”. Adică psihoza asta absolut “accidentală” (şo pe ei, pe mama lor de lilieci gălbejiţi, comunişti şi putinişti).

    PS. I-auzi ce cod mi se cere ca să-mi apară postarea curentă: CADE. Întrebarea este: ce cade?...Hm, toată această şandrama a imposturii Globale. Când??? Răbdare (dar fără tutun).
    22 12
  • Contabilu'
    @Edik
    la electrica te fura mult mai mult la inceput cand platesti dublu fata de o termica. Cireasa de pe tort e ca cumperi o masina care are performante pe jumatate fata de o termica. Daca ma gandesc la timpul de alimentare si de 30-50 de ori ma proasta. Afacere!
    28 6
  • 250 de catalizatoare nu au cum sa coste 750 000$, asta ar însemna 3000€ unul!
    Poate, 750 000$ cu reparațiile necesare mașinii tâlhărite, vad ca le-au tăiat cu autogenul!
    24 1
  • Cel mai mare hot de aici este Edikk, fura curent non stop.
    30 7
  • @xxx

    furturile erau si din cimitirele de masini

    @edikkk

    Si pentru ca mi-e greu sa cred ca talhariile aveau loc on-site putem presupune rezonabil ca masinile erau mai intai furate. Asa ca si o electrica poate avea aceeasi soarta. Si castigurile ar fi cu adevarat mari.
    4 14
  • Edikkk
    Maşinile Tesla au Sentry mode santinelă ....

    Ele înregistrează video şi emite alerte proprietarului care din casă poate vedea ce se întâmplă şi suna imediat la Poliţie
    În plus, se pot căuta locaţia propriei maşini

    Încă puțin şi maşina electrică o să anunţe singură poliţia şi o să prindă şi infractorii :)))
    1 25
  • Edikkk
    alerte pe telefon proprietarului
    1 22
  • numai Tesle exista pe Pamantul asta
    18 1
  • 3000$ Un catalizator sh...mai taie din ele dă-le dracu
    18 0
  • @ds... intreaba și tu pe lucci... el poate avea un răspuns
    13 0
  • @edi... mașina o sa prindă Hoții după ce suna la poliție?
    18 0
  • Inevitabil, inoxidabilul a luat-o din nou pe aratura, astfel amintindu-si de tineretile de pioner al tarii cand i se turna propaganda despre occidentul imperialist si despre jegul ala de tara cat jumate de planeta in care se schimba dictatorul o data la 30 de ani prin razboi civil. O mica dedicatie: https://www.youtube.com/watch?v=5uPoDNEn3I0
    11 23
  • inexorabil
    Oare să fie vorba despre Set din Vechiul Testament, recte al treilea fiu al lui Adam şi al Evei? Ah, nu, ci despre un biet “avansat” contemporan care plescăie şi el acelaşi maglavais meşterit de oengiştii OSF împotriva “iliberalismului”.

    Fratziwear, “imperialism” nu este inventat de “comunişti” – ia vezi câte manifestaţii s-au declanşat chiar în Occident împotriva invaziilor americane postbelice şi apoi cântă pe aici aria aprioric exersată de orchestra “mainstream media”.

    Dacă, înainte de 1989, aveai cel puţin opt ani, neîndoielnic că ai fost şi tu pionier, făţarnice! Şi deja nu ni se mai servea niciun elogiu pro-sovietic, fiindcă, prin anii ’80, nea Nicu instaurase ceva care i-a adus oprobriul după moarte, recte “naţional-comunismul” (dacă ar fi rămas doar “comunist”, nu şi-ar mai fi amintit niciun euro-globalist de dânsul, dar “crima” naţionalismului este impardonabilă după standardele oculte, indiferent ce doctrină politică îmbrăţişezi…însă ce să ştie alde set, game şi meci?).

    Apropo, Setilă, cine cunoaşte bine istoria acestei ţări a desprins deja esenţialul: cultul personalităţii în România şi, implicit, programul artistic aferent desfăşurat de pionieri sunt creaţia lui…Carol al II-lea. În acest sens, n-ai urmărit chiar niciun material ANF?

    În plus, ia fi antenă acilea (document autentic!):

    https://ortodoxinfo.ro/2019/03/21/petre-tutea-manifestul-revolutiei-nationale-1935/
    11 6
  • Întotdeauna va fi ceva de furat. Nimic nu e prea greu pentru hoți.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru