Galeria Țiriac Collection s-a îmbogățit cu două exemplare clasice Mercedes-Benz 600

de Tiberiu Safta
Sambata, 14.01.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Galeria Țiriac Collection tocmai a adăugat în colecția sa două exemplare clasice ale celebrului model de lux Mercedes-Benz 600. Unul dintre acestea este o limuzină Pullman fabricată în 1969. Cele două mașini vor putea fi admirate de vizitatori în acest weekend.

Galeria Țiriac Collection, cea mai mare colecție privată de automobile clasice și moderne din România, s-a îmbogățit cu două exemplare ale unei mașini clasice cu totul speciale. Mai exact, este vorba de celebrul model de lux Mercedes-Benz 600, construit între 1963 și 1981. Datorită inovațiilor sale tehnologice, mașina de lux a germanilor a fost considerată "cea mai bună mașină din lume" în urmă cu peste jumătate de secol.

Cele două exemplare expuse diferă în funcție de lungimea ampatamentului. Astfel, primul exemplar este un Mercedes-Benz 600 din 1966 cu ampatamentul standard. Cel de-al doilea exemplar este varianta Pullman, cea cu ampatament mai lung. Acest exemplar Mercedes-Benz 600 Pullman a fost construit în 1969.

Printre inovațiile aduse de acest model de lux, amintim de un sistem hidraulic foarte complex, responsabil pentru controlul suspensiei autonivelante, pentru sistemul de frânare cu discuri, precum și pentru deschiderea portierelor, reglajul scaunelor, deschiderea portbagajului și chiar acționarea geamurilor electrice și a trapei din plafon.

Singura componentă electronică regăsită la acest model este un computer rudimentar folosit pentru reglarea automată a temperaturii în habitaclu prin sistemul de aer condiționat.

Ca performanțe, ambele variante cu ampatament standard și alungit beneficiază de un motor de 247 de cai putere.

Acest propulsor îi permite modelului de lux să atingă o viteză maximă de 220 de km/h.

Modelul a fost foarte popular și în rândul celebrităților și al șefilor de stat. Printre posesorii lui Mercedes-Benz 600, amintim de: Elvis Presley, Rowan Atkinson, Jack Nicholson, Jeremy Clarkson, Udo Jurgens, Aristotel Onassis și Nicolae Ceaușescu.

„Aceste două mașini au o istorie în spate, iar pentru mine istoria contează mai mult decât produsul. Am avut șansa să cumpăr aceste două ”lebede” acum trei luni. Au trecut printr-o verificare riguroasă, iar astăzi mă bucur să le am în galerie”, a declarat Ion Țiriac.

Cele două exemplare Mercedes-Benz 600 vor putea fi admirate de vizitatori începând din acest weekend, alături de alte peste 170 de exponate. Galeria Țiriac Collection este deschisă în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în intervalul 10.00 – 19.00.

via Galeria Țiriac Collection

Comentarii (10)

  • acest securist dovedit care si-a facut mare parte din avere in combinatii cu statul
    10 11
  • ca sa ii bagi sub nas o masina, si sa-l convingi s-o cumpere, cat o fi comisionul?
    6 1
  • oricine
    Colecția de mașini e un cadou frumos pentru români. Iar exemplarele astea două sunt superbe. Și mai iertați și voi că e singurul securist care a făcut câte ceva pentru Rromânia (chiar dacă comisionul este de 97% pentru el și cimotia lui).
    3 6
  • De fiecare data când se povestește de un personaj care financiar este ok (habar n-am cum o duce personal) apar frustrații si ipocriții sa critice si sa mânjească. Va simțiți mai bine dacă faceți așa ceva? Sperați sa va aplaude cineva? Pe bune ca nu înțeleg ce-i cu asemenea creaturi incomplet dezvoltate si răutăcioase. Niște paraziți triști si nefericiți…
    In fine, felicitări pentru Ion Țiriac si ce face in legătura cu pasiunea lui pentru automobile. Vizitez colecția lui ori de câte ori am ocazia. Am invitat străini si au fost mai mult decât impresionați si la rândul lor au apreciat si promovat ce au văzut. Ce face Țiriac ajuta România mai mult decât mare parte din clasa politica (din păcate).
    Ce si cum face… pana acuma nu am auzit de nici un proces sau scandal in care sa fie implicat, deci ori este Dumnezeu pe pământ ori respecta legea. Oricine ai fi dacă faci măgarii la un moment ți se înfundă, lui nu, deci respectele mele pentru inteligenta lui si ce face!!!
    12 7
  • oricine
    În sfârșit Duțu te - ai deconspirat. Felicitări că te-ai ajuns părând prietenii din cloaca ta primordială. Chiar mă întrebam cum de stai geană pe site și dai cu părerea la orice. Ori ești pensionar special și ai timp de înebunești ori asta e misiunea ta prin ordin pe unitate, de a educa prostimea în domeniul auto. Și culmea nesimțirii îi judeci pe alții. Nu ți-a spus popa că doar Dumnezeu poate judeca?
    3 8
  • Judec ce spun alți nu pe ei, ca de aia ne spunem una alta, sa judecam, sa ne formam o părere proprie etc… in ceea ce mă privește ești foare departe, deci nu m-ai judecat corect (apropo ca spuneai de cine are drept sa judece… cam ipocrita abordarea, nu crezi?)… ;)
    Am foarte puțin timp (familie, job, sport extrem… dar sunt rapid si eficient și m-am cam saturat să văd aberații, ipocrizie, cinism si superficialitate.
    5 4
  • … n-am Facebook si nu am avut niciodată, să nu pierd vremea cu ce fac alți…. ;)
    6 1
  • bravos
    bravo nea nelu felicitari. sa te fereasca al de sus de lebada neagra .
    4 1
  • Sunt cu Dutz aici. Suntem rezultatul anilor de comunism care ne-a facut sa uram pe oricine are succes sau e diferit.
    Omul asta e un exemplu de seriozitate de cand era copil. Nu Securitatea i-a pus averea in brate.

    Voi nu ati vazut cu ce oameni este prieten, in ce cercuri se invarte? Daca era meritul Securitatii, mai urcau eu si pe altii la acelasi nivel.
    5 1
  • Mircea Badea
    daa era securist adevarat il puneau romanii presedinte de cel putin 2 ori....dar asta nu fura cu vaporul, nu vindea copii...
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru