Google Maps atacă Here Maps şi sistemele tradiţionale: navigaţie offline pe Android şi iPhone

de Daniel Popescu
Miercuri, 11.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Google Maps a lansat o opţiune care permite navigaţie gratuită offline pe Android şi iPhone. Aplicaţia devine astfel un concurent real pentru Here Maps şi pentru sistemele de navigaţie tradiţionale folosite de constructorii auto.

In prealabil trebuie să descarci în memoria internă a telefonului harta zonei în care vei călători.


Google Maps este una dintre cele mai apreciate aplicaţii de navigaţie în România, ca urmare a harţilor precise şi a numărului ridicat de puncte de interes.

Până în prezent, una dintre principalele lacune era imposibilitatea de a utiliza funcţia de navigaţie fără o conexiune stabilă la internet, însă această problemă a fost eliminată. Google Maps permite acum utilizarea navigaţiei chiar şi în zonele în care nu te poţi conecta la internet sau acolo unde viteza conexiunii este prea mică.

Totuşi, pentru a realiza acest lucru, în prealabil trebuie să descarci în memoria internă a telefonului harta zonei în care vei călători. După ce pleci la drum, navigaţia va trece automat în mod offline atunci când rămâi fără conexiune la internet, astfel că nu trebuie nu faci nicio setare manuală în acest sens.

Google Maps se apropie vertiginos de funcţionalitatea completă oferită de Here Maps.


Singura dilemă este dacă hărţile descărcate includ toate detaliile şi punctele de interes disponibile în versiunea web.
Este cunoscut faptul că Google Maps permitea şi până acum descărcarea hărţilor fără utilizarea funcţiei de navigaţie, însă includea un număr redus de străzi şi puncte de interes.

Pentru moment, update-ul cu navigaţie offline este disponibil doar pe smartphone-urile cu sistem de operare Android, însă va apărea în curând şi pentru utilizatorii de iPhone.

Prin acest update, Google Maps se apropie vertiginos de funcţionalitatea completă oferită de Here Maps, aplicaţia similară dezvoltată de Nokia şi cumpărată recent de BMW, Audi şi Mercedes.

În plus, Google Maps devine un concurent real şi pentru aplicaţiile standard furnizate de producătorii de maşini. Acestea din urmă păstrează însă avantajul integrării navigaţiei în display-ul de la bord, fără necesitatea de a utiliza telefonul mobil în acest scop.

Via Google

Comentarii (1)

  • Windows Phone
    Adevarul ca hartile dezvoltate de Here sunt foarte precise, iar avantajul enorm ca functioneaza in mod Offline mi-au permis sa pot sa ma descurc atat in Arabia Saudita cat si in Finlanda. Pe langa asta, am putut utiliza navigatia si pentru transportul public. Nu degeaba a fost cumparata de cei 3 "muschetari"
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru