Google Maps a reactivat funcţia de estimare a timpului de călătorie în funcţie de trafic

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 03.04.2012
Google a reactivat funcţia de estimare a timpului de călătorie în funcţie de trafic pentru programul său de navigaţie. Pentru moment, funcţia nu este disponibilă şi în România.

Veste bună pentru locuitorii ţărilor civilizate. Google a reactivat funcţia de estimare a duratei călătoriei în funcţie de trafic. Iniţial, estimările Google Maps privind durata unei călătorii nu au fost corecte, de unde şi retragerea temporară a acestei funcţii, fiind afişată doar durată de timp necesară parcurgerii distanţei în condiţii ideale de trafic. Între timp, cei de la Google au obţinut informaţii de trafic pentru zonele deservite şi deţin şi acces la informaţii în timp real privind traficul în anumite zone, ceea ce le permite să ofere estimări precise ale duratei unei călătorii. Posesorii de smartphone-uri cu Android pot îmbunătăţi calitatea hărţilor din zona lor activând funcţia My Location din aplicaţia Google Maps a telefonului.

Activarea funcţiei "My Location" din smartphone-urile cu Android le va permite celor de la Google să perfecţioneze atât navigaţia "indoor", cât şi estimarea precisă a duratei de călătorie în anumite zone, pe anumite trasee. Sistemul funcţionează prin centralizarea informaţiilor primite de la utilizatorii dornici să ajute compania americană, colectând viteza de circulaţie şi traseul utilizat pentru a obţine o medie în baza orei de circulaţie şi a zonei în care se află utilizatorul.

Sistemul poate fi atât de precis încât să prezică timpul de călătorie în funcţie de ora şi ziua aleasă. Considerăm că următorul pas ar fi introducerea aglomeraţiei provocate de evenimentele sportive şi culturale din unele zone.

În prezent, România suferă de o deficienţă în materie de acoperire a hărţilor electronice. Fie unităţile GPS cu care sunt echipate unele automobile nu au ţara noastră pe hartă, fie harta este incompletă şi, deci, inutilă în zonele în care avem neapărată nevoie de ea. Cei de la Google se descurcă ceva mai bine, dar lipsa informaţiilor din trafic nu permite implementarea unui asemenea sistem în viitorul apropiat. Traficul mioritic este imprevizibil până şi pentru locuitorii ţării, ca să nu mai vorbim de o corporaţie aflată la mii de kilometri distanţă.

Via | GoogleLatLongBlog

Comentarii (2)

  • exista in romania acea predictie de timp bazata pe distantele aproximative si vitezele cu care pot fi ele parcurse - intr-o zi destul de lejera mi-a estimat un timp ucuresti-Alexandria aproape bine :)
    4 0
  • @Sebastian Toma
    "Veste bună pentru locuitorii ţărilor civilizate."
    I see what you did there :))
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru