Green NCAP: Dacia Spring este cel mai eficient model electric testat în 2022. Peste Tesla Model 3

de Alexandru Monenciu
Joi, 02.02.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cei de la Green NCAP au desemnat Dacia Spring ca fiind cel mai eficient model cu zero emisii, pe care l-au testat în 2022. Modelul producătorului din Mioveni a întrecut modele ca Tesla Model 3 și Cupra Born.

Testele Green NCAP au fost lansate în 2020 și se concentrează pe eficiența modelelor cu zero emisii. Spre deosebire de Euro NCAP, care sunt axate pe siguranța mașinilor aflate în circulație.

Anul trecut, Green NCAP i-a acordat Daciei Spring punctajul maxim de 5 stele. Modelul producătorului de la Mioveni a primit nota 10 din 10 în categoria "Clean Air Index", 9.8 din 10 la categoria "Energy Effiency Index" și 10 din 10 la categoria "Greenhouse Gas Index".

De multe ori contestată, puterea mică de care dispune este unul dintre avantajele Daciei Spring, potrivit celor de la Green NCAP.

După ce a făcut o recapitulare a anului 2022, Green NCAP anunță acum că Dacia Spring a fost cel mai eficient model testat în 2022 (după punctajul general). Sau, cu alte cuvinte, mașina care a avut cel mai mic impact asupra mediului înconjurător.

Micuțul model Dacia se clasează, așadar, în fața unor modele mult mai scumpe și mai performante, cum ar fi Tesla Model 3 și Cupra Born.

via Green NCAP

Comentarii (22)

  • .... adevărul este că cifrele nu mint. Nu pare că Spring e aşa bun, dar....

    Tot o ştire mare: APIA estimează că în 2023 sigur maşinile full electrice vor depăşi în vânzări maşinile diesel ÎN ROMÂNIA !

    QED
    15 45
  • oricine
    Bravo Dongfeng
    26 6
  • Seriff
    Asta e o gluma sau ce? Buna la ce? Sa te duci la Lidl si inapoi, ca mai mult nu ai ce sa faci cu asa ceva, siguranta 0, autonomie penibila, cine are asa ceva se bazeaza clar pe o termica pentru drumuri lungi.
    39 20
  • @e-dick
    În 2022 ai 10 000 electrice vs 20 000 diesel. Noi
    Cele sh au fost peste 300 000 numai diesel.

    Fondul de mediu permite finantarea a 10 000 electrice pe an. Deci, Asociația Crescătorilor de Albine estimează înjumătățirea vânzărilor de diesel noi.

    Orice scădere e binevenită.
    32 13
  • @Seriff
    Ai uitat sa mentionezi ca un cocalar cu BMW diesel isi plimba plodul in carut prin parc, cu mana scoasa pe geam.
    Deci retardul cu o mana era pe volan, cu alta pe geam afara si impingea carutul.
    Deci chiar e nevoie de dieseluri sa poti face asta.
    Dar niciunul cu diesel nu accepta provocarea sa-si bage un furtun conectat la esapament si in masina.
    13 34
  • @Seriff, buna la transport prin oras, la naveta, buna la servicii gen uber, la livrare mancare si poate se mai gasesc aplicatii. Clar nu e buna la drumuri lungi. Poate sunt posesori care inainte aveau o Toyota Aygo spre ex. si au vrut ceva la fel de mic doar pentru transport prin oras. Nu cred ca cine isi lua Aygo planuia sa faca drumuri regulate de peste 300-400 km cu familia. Deci intrebuintare clar ii gasim. Pe de alta parte, pretul ala mi se pare absurd de nesimtit, si a fost asa de cand s-a lansat, am mai zis-o si in alte postari. Fara bonusul de la stat atunci clar nu are nici o intrebuintare pentru ca e greu de crezut ca o va cumpara cineva. Pe de cealalta parte exista masini precum Tesla model 3 sau Y care si fara bonusul de la stat isi merita toti banii.
    17 35
  • Alunelu
    Tesla e mașină spre deosebire de spring box. Adică, dai cu tesla în ce vrei tu și scapi, numai că cei de la asigurări știu de ce îți iau de 3 ori mai mult pentru un casco de tesla. După ce ai lovit-o, e daună totală.

    Insurers are increasingly concluding that a broken Tesla is too expensive to fix.
    24 8
  • Flavius
    Articol cu informatii trnchiate , pentru a da frumos Springul. Cunosc ceva detalii , rezultatele nu au fost anuntate ieri si nici acesta nu este primul articol pe acest subiect. E primul la Automarket. Da , e adevarat , asa cum si aici se precizeaza ( dar putini observa) " DUPA PUNCATJUL GENERAL " , Springul este cea mai eficienta.Luat la bani marunti , in anumite situatii , nu mai este asa. La viteze de autostrada e batuta de tesla fara drept de apel ( din cauza aerodinamicii de caramida pe care o are Springul) Tesla consuma , la 130km/hcu 7kw/100km mai putin decat Springul la 125km/h ( cat stoarce el maxim) , in cazul in care ai tupeul si inconstienta sa mergi cu Springul la asemenea viteza.
    13 4
  • @ "@e-dik"

    http://m.stiri.tvr.ro/pentru-anul-acesta-este-prognozata-o-cre-tere-cu-46-8-a-vanzarilor-de-ma-ini-electrice_923974_youtube.html

    https://youtu.be/CTlEM_DZrEA

    imediat pi googîl găseşti informaţia
    3 23
  • Seriff
    Masina asta satisface si cele mai pretentioase gusturi, e clar.
    16 5
  • Ha-i ca tiai revenit

    Bravo Seriff

    qed
    9 4
  • @e-dick
    N-are cum sa creasca decat daca stii tu pe 1 care va cumpara electrica fara 11 k de la stat.

    Am dat in text.
    13 3
  • Mircea Badea
    ataat! v-am spus ca springul e pt elite...fiindca elitele simt/stiu inaintea tuturor!
    2 22
  • @guguman
    E plin netul de elite care au așteptat un an să le vină cutia cu roți, care s-a defectat după 500 km.
    Elitele spun că așteptarea a meritat și poate continua. :)
    15 9
  • cica desteptii cauta sa se adapteze la lumea inconjuratoare.prostii incearca sa adapteze lumea la nevoile lor. deducem ca progresul este rezultatul actiunii prostilor.automobilul electric este fara tagada un factor de progres.
    3 11
  • @guguman
    Sunt tot felul de adaptați.
    Unii dintre noi au trecut și prin fazele adaptaților Dacia 1310, Tico, golf 4, elitele s-au aliniat imediat.
    Spring este vândută ca mașină deși este un Lăstun săltat cu o tehnologie banală, la preț de mașină. 23 k pentru un Lăstun cu gardă la sol este o batjocură la adresa clientului. În final, contribuabil ia niște țeapă, clientul se bucură că n-a luat țeapa întreagă, dar și pozează pe net în elită.
    În trafic arată ca ultimul papagal și atât.
    11 5
  • Banditos
    Problema e ca Spring incepe sa fie pe stock, cu livrare imediata. Sa fi trecut valul?
    10 6
  • Ai fost tu la dealer sa cumperi si era pe stoc?
    2 4
  • Clar ca a trecut valul la Spring dar si la Tesla, Rivian si Lucid… pardon la Lucid a murit speranța.
    5 3
  • Eustache
    Nu trebuie să merg, am acces la net
    https://vanzari.dacia.ro/exploreaza-gama.html?model=Spring
    5 1
  • La 15 000 potențiali clienți de electrice pe 10 000 tichete rabla plus va fi licitare. Elitele de spring nu vor putea face eforturile necesare.
    4 3
  • Seriff
    Staii linistit ca anu asta va fi vre-o peste 17 mi de tichete asa ca ajunge la toti
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru