Grupul Volkswagen vrea să folosească soluții open-source pentru sistemul de operare: "Nu vrem să deținem controlul asupra software-ului"

de Daniel Popescu, Foto: Volkswagen
Luni, 22.06.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Volkswagen a anunțat că vrea să inițieze parteneriate pentru a intregra soluții open-source în cadrul sistemului de operare dezvoltat pentru mașinile sale.

Grupul Volkswagen a lansat în luna ianuarie divizia Car.Software pentru dezvoltarea unui sistem de operare pentru viitoarele sale modele.

Constructorul german va investi pe parcursul anilor 7 miliarde de euro în noua unitate care va ajunge la circa 10.000 de angajați. Volkswagen a anunțat acum o nouă strategie, prin care intenționează să adauge soluții open-source la sistemul de operare.

"Nu vom controla doar noi sistemul de operare. Vom defini nucleul, iar apoi vom adăuga rapid componente open-source, pentru a crea standarde. Acest lucru va crea oportunități pentru parteneriate. Este o cursă pentru sisteme de operare pentru mașini. Observăm mulți jucători din afara industriei auto care construiesc competente în această zonă", a precizat Christian Senger, membru în consiliul de administrație pentru servicii digitale și software din cadrul Volkswagen.

Prin urmare, Volkswagen anticipează că în viitor mai mulți constructori vor utiliza același sistem de operare, iar producătorul a început deja discuțiile cu o serie de posibili parteneri.

"În viitor este posibil să fie mai puține sisteme de operare decât producători.

Suntem în proces să analizăm oportunitățile. Vrem să avem un nou sistem, nu să integrăm direct software de la rivali. Această abordare va filtra partenerii care nu sunt dispuși să facă asta", a adăugat el.

Volkswagen are în prezent o serie de probleme software pentru hatchback-ul electric ID.3, în contextul în care primele unități care vor fi livrate în luna septembrie vor fi lipsite de o serie de funcții.

Via Reuters

Comentarii (6)

  • Marius
    Cea mai buna idee.
    Au aratat ce fac ei cu software, asa ca mai bine sa ii lase pe altii:))
    7 1
  • Eu citesc asa declaratia: noi am investit multi bani si a iesit un rahat cu mac din OS-ul nostru, iar cum nu dorim sa folosim Android, ca fraierii aia de la Honda si Suzuki de exemplu, asteptam sa fim curtati de unii si altii ca dupa aceea sa lipim pe produsul final o eticheta VW Inside si sa cerem multi bani de la clienti pentru el.
    Eventual sa vindem VW OS si altor companii... more $$$

    Este incredibila atitudinea.
    5 0
  • hahaha
    Daca vrei un sasiu de F1 te duci la Adrian Newey, daca vrei un sistem de operare te duci la Linus Torvalds cine stie s-ar putea sa muste. In cazul cel mai rau le arata degetul din mijloc, dar nici macar asta nu e sigur.
    La partea de soft sunt depasiti, repeta istoria unei celei mai mari firme de telefoane prin 2007 care a incercat sa faca un OS si i-au mancat Android si iOS cu fulgi cu tot.
    3 0
  • Softwagen
    Le e frică că dacă o vor da iar în bară cu softul, atunci le va fi greu să scape de renumele Softwagen.
    2 0
  • andrei
    cea mai mare firma, adica nokia, tocmai, ca nu a incercat sa se bage in smartfonuri decat prea tarziu. iar SO-ul lor era excelent pt tipul ala de telefoane, adica orice dar nu smartfone. deci sa mai cercetam inainte sa vorbim. problema a fost ca ei au considerat smartfonurile o gluma si ca nu merita sa investeasca in ele. pana a fost tardiv.
    0 2
  • @andrei
    Nokia a investit intradevar tarziu ceea ce denota ca cine avea putere de decizie nu stralucea la capitolul viziune si ca sa recunoastem OS-ul scos nu stralucea. Mie chiar imi pare rau ca a esuat ar fi fost probabil inca o alternativa la actualele iOs ai Android. Chiar m-as bucura ca Huawei sa reuseasca sa faca ceva. Celelate Os-uri cu cota de 0.2% nu cred ca are sens sa amintesc.
    Cred ca se poate face o paralela intre ce a incercat Nokia si cand si ce incearca VW si cand. Cred ca la Nokia le-a lipsit un vizionar si probabil ca nici VW nu au. Sau poate ca au dar nu il asculta nimeni.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru