Grupul Volkswagen vrea să instaleze 36.000 de stații de încărcare pentru mașinile electrice în Europa: investiție de 250 milioane euro

de Paul Cosma
Joi, 06.06.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Volkswagen a anunțat că va instala 36.000 de stații de încărcare pentru mașinile electrice în Europa, până în 2025. Stațiile vor fi disponibile la fabricile grupului și la circa 3.000 de dealeri din marile orașe, investiția totală fiind de 250 de milioane de euro.

La începutul acestui an, Volkswagen a înființat un nou brand în grup – Elli – al cărui scop este să ofere energie din surse regenerabile și stații de “încărcare inteligentă” pentru mașinile electrice.

Divizia Elli este cea care va coordona eforturile grupului în direcția dezvoltării infrastructurii de încărcare pentru mașinile electrice. Grupul german a anunțat că va instala 36.000 de stații în Europa, până în 2025, cu o investiție totală de 250 de milioane de euro.

Acestea vor fi amplasate la fabricile grupului și la 3.000 de dealeri din orașele europene, potrivit informațiilor oficiale. Este cel mai puternic semnal transmis de Volkswagen în direcția electromobilității, după celebrul scandal Dieselgate.

Nemții estimează că, în viitor, 70% dintre încărcările mașinilor electrice vor avea loc la casele clienților sau la locurile de muncă. Pe termen mediu, grupul Volkswagen vrea să ajungă la un total de 150.000 de stații de încărcare în Europa.

Via VW

Comentarii (3)

  • ACE - Craiova
    Practic un cost mediu ar fi de aproape 7.000 Euro/statie…..

    La acest moment, in Romania, sunt statii electrice de incarcare:
    - de 22 kW care costa intre 700-1.200 Euro, cu tot cu TVA si
    - de 50 kW cu pret de cca. 2.000-2.500 Euro cu TVA.

    Foarte probabil noile statii VW vor avea puteri pana la 150 - 350 kW ..... cu mai multe stechere de incarcare fiecare
    10 2
  • hazard
    mai asteptam, vreo 3-4 ani, sa se mai ieftineasca un pic.
    6 4
  • Aham... foarte bine. Sa investeasca in statii de incarcare. Trebuie sa rascumpere cumva tampeniile monumentale pe care le-au facut cu masluirea noxelor.

    Meanwhile in US Tesla si-o iau in freza cu scaderea cererii de masini electrice. Oamenii incep sa se prinda de inselatoria care sunt masinile electrice: se pare ca e full de Model S la mana a doua, pe care nu le cumpara nimeni, in conditiile in care o masina din aia costa $100.000 si peste. Cel mai probabil bateriile se distrug mult mai rapid decat a mintit presa verde, si deci oamenii incearca sa scape de lemons pana cand mai pot lua ceva pe ele. :)

    Sa vedem ce iese pana la urma. Popcorn and Pepsi pls! :)
    6 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru