Hamilton a câștigat cursa din Austria! Bottas, locul doi după ce l-a depășit pe final pe Verstappen

de Daniel Popescu
Duminica, 12.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton a obținut fără emoții victoria în a doua cursă de Formula 1 din Austria, în timp ce Valtteri Bottas a terminat pe locul doi după ce l-a depășit pe Max Verstappen cu trei tururi înainte de final.

A doua cursă de Formula 1 a sezonului desfășurată pe circuitul Red Bull Ring nu a fost la fel de spectaculoasă ca cea de săptămâna trecută, însă a oferit câteva dueluri interesante și mult dramatism pentru Ferrari. 

Lewis Hamilton a plecat excelent din pole position, în timp ce Max Verstappen și-a păstrat cu greu locul doi obținut în calificări ca urmare a unor tentative de depășire din partea lui Carlos Sainz.

La rândul său, Valtteri Bottas a rămas pe locul patru, în timp ce Alexander Albon a trecut de Esteban Ocon în lupta pentru locul cinci în fața lui Daniel Ricciardo, Pierre Gasly și Lance Stroll, cu Lando Norris pe 10.

În spatele plutonului fruntaș, Charles Leclerc a plecat de pe locul 14 în urma unei penalizări de trei poziții la finalul calificărilor, iar în primul viraj monegascul l-a ajuns din urmă pe coechipierul său Sebastian Vettel, care a avut un start modest de pe poziția a 10-a.

Cei doi s-au atins după ce Leclerc nu a estimat corect distanțele, iar Vettel a suferit o avarie la aripa spate, în timp ce monegascul a avut defecțiuni la aripa față. Incidentul a determinat apariția Safety Car-ului pe circuit, iar ambii piloți ai Scuderiei Ferrari au abandonat în cele din urmă la un interval de câteva tururi.

Tururi de consolidare

Cursa s-a reluat în turul 4 fără schimbări majore în pluton, însă Albon a urcat pe patru după ce l-a depășit în turul 8 pe Sainz.

Alături de Vettel, Ricciardo a fost singurul pilot din plutonul fruntaș care a început cursa cu pneuri medium în defavoarea celor soft, însă chiar și așa australianul l-a depășit pe coechipierul său Ocon în turul 19 și a urcat astfel pe locul 6.

Ulterior, Ocon avea să abandoneze la boxe din cauza unei defecțiuni tehnice.

În rest, Hamilton și-a construit în avans de 5 secunde în fața lui Verstappen și Bottas, în timp ce restul plutonului condus de Albon s-a îndepărtat la peste 25 de secunde de lider.

Strategie identică la oprirea la boxe

Verstappen a deschis seria opririlor la boxe în turul 24 și a fost urmat trei tururi mai târziu de Hamilton, în timp ce Bottas a preferat să rămână pe traseu până în turul 34 în speranța că va fi capabil să-l depășească pe pilotul celor de la Red Bull Racing.

Toți cei trei piloți au optat pentru cauciucuri medium, însă strategia Mercedes nu a dat roade, întrucât Bottas a revenit pe circuit pe locul trei la 8 secunde în spatele lui Verstappen și la 13 secunde de liderul Hamilton.

În schimb, Ricciardo a înlocuit pneurile medium cu cele soft și a rămas pe locul 5 în fața lui Stroll, Perez și Sainz, care au optat pentru un al doilea stint pe medium.

Depășiri spectaculoase în final

Vedeta celui de-al doilea stint a fost Perez, care în ciuda locului 17 obținut pe grila de start a progresat rapid în pluton și a ajuns rapid până pe locul 7, iar după intrarea la boxe l-a depășit pe Stroll și a început să stabilească o serie de recorduri pe circuit înainte de a-l ajunge din urmă pe Albon.

Între timp, Bottas s-a apropiat treptat de Verstappen spre finalul cursei și, cu numai câteva tururi înainte de final, a inițiat un atac decisiv și a reușit să urce pe locul doi, nu înainte însă ca pilotul celor de la Red Bull să se apere excelent în fata finlandezului.

Coborât pe locul trei, Verstappen a intrat la boxe pentru un set proaspăt de pneuri soft cu intenția de a câștiga punctul pentru cel mai rapid tur, însă o strategie similară a adoptat și Sainz, iar pilotul celor de la McLaren a avut câștig de cauză.

În spatele plutonului fruntaș format din Hamilton, Bottas, Verstappen și Albon, Norris a încheiat pe 5 pentru McLaren după o serie de depăși spectaculoase pe final și după ce a trecut inclusiv de Perez, care a suferit o defecțiune tehnică la aripa față și a fost la un pas să fie depășit și de Stroll.

Ricciardo a încheiat pe 8 în fața lui Sainz, în timp ce ultimul punct pus în joc a fost obținut de Daniil Kvyat.

Austria - Rezultate Cursă: 

Comentarii (38)

  • The Dot
    Stan si Bran ar fi invidiosi pe ceea ce se intampla la Ferrari.
    Bravo Ham!
    26 4
  • Uite ce face Norris cu McLaren si Verstappen cu Honda ...
    19 0
  • Mercedes
    Un fleac, i-a ciuruit.
    10 8
  • @Costeluș
    Ferrari de la ce oră "joacă"?
    18 0
  • bisturiu
    Noris continua sa confirme. As zice ca e la acelasi nivel cu Verstappen, ambii fiind colegi cu Sainz la un moment dat.
    13 0
  • THE SPINNING GERMAN
    uite ce face fetal! Superb! Ncio cursa fara acrosaje! Aventurile lui Vetel spinning german in F1 continua!
    14 24
  • Astia de la Mercedes, complet negru si cu masca pe nas zici ca sunt ninja.
    10 3
  • Leclerc si-a cerut scuze fata de echipa dar voi puteti sa va bucurati ca a abandonat Vettel ca si cum ar fi gresit tot el.
    35 4
  • Lando Norris e surpriza placuta din aceste prime 2 curse...Din pilotul care pierdes locuri la startul cursei a devenit un piilot care castiga locuri..
    16 0
  • avocatu' lu' peste
    Mclaren este peste Ferrari. Care trag de caruta rosie dupa ce, au furat la motor. Or fi multi fani Ferrari, dar...e degeaba.
    15 5
  • THE SPINNING GERMAN
    Da bah, ai ajuns sa spui de data asta nu vetelica e de vina", asta spune totul, zic.
    4 14
  • Greșesc/exagerez dacă compar Ferrari cu România de azi ce a ajuns să se mândrească doar cu istoria? Ce era și ce a ajuns...
    18 2
  • Ferrari pot lua deja premiul pentru fraierii anului
    9 1
  • Valentin Raducan
    Fara dubii Lewis Hamilton egaleaza cele 7 titluri ale lui Schumacher!
    10 8
  • @FanF1
    Clar da, pentru că România e în cea mai bună perioadă din toată istoria sa. Bine, asta dacă ai măcar un minim de cunoștințe de istorie și de gândire critică.
    0 5
  • Da, gresesti. Ferrari are istorie.
    4 6
  • Dupa 2 etape, Mercedes are 80 de puncte! Niste carute! Gata! Au castigat campionatul intr-o saptamana! Cand incepe urmatorul? Dar cei de la Ferrari stiu ca a inceput sezonul? Sau nu au rupt inca filele din calendar si au impresia ca sunt inca in teste?
    15 2
  • Arrivabene cred ca si freaca mainile de bucurie cand vede ce face Binotto la Ferrari
    16 0
  • @Costeluș
    Costeluș nimiiic??? De multe ori pornesc Automarket-ul sa vad ce aberatii mai scrii pe aici..
    10 5
  • Leclerc, il predestinato per figure di merda.
    Conteaza masina si masinile sunt asa: Mercedes, RBR si Racing Point, apoi McLaren-Renault.
    Ferrari probabil e si ea pe la nivelul Racing Point.
    E oricum prea devreme, dar chestia e ca anul asta sunt putine curse. Deci Ferrari va reusi sa aiba cel mai rusinos sezon din istoria ei. Le va lua cativa ani sa-si revina dupa un sezon in care vor termina probabil pe 4-5.
    13 0
  • Buna seara!
    O victorie a echipei Mercedes nu ar trebui sa ne surprinda. Sunt cei mai buni. Practic ei sunt intr-o alta liga. Putem spune Mercedes si celelalte echipe. Red Bull probabil va lupta cu McLaren pentru locul 2. Posibil si Racing Point sa fie in aceasta lupta. Restul sunt caricaturi. Cea mai mare caricatura este Ferrari. Atentie spune asta un fan Ferrari. Ma doare sufletul dar asta este. Trebuie sa recunosc adevarul. Daca Vettel a demonstrat de mai multe ori ca este dobitoc, de data aceasta trebuie sa recunoastem ca mai este un dobitoc la echipa Ferrari si anume Charles Leclerc. Cu doi dobitoci la aceasta echipa plus dobitoaca cea mai mare Binotto probabil vor termina si ei pe locul 5 poate 6. Trebuie schimbari mari la aceasta echipa! Daca nu, vor ajunge ca Williams. O seara buna!
    19 3
  • @FlorinSilviu1977 - Mi-as dor sa se ineplineasca predictia ta despre Mclaren dar cred ca Racng Point va fi in lupta pentru locul 2-3..
    8 0
  • milogul si maFIA
    Cursa a fost interesanta dar mare pacat ca exista un milog mizerabil pe pista pe nume alex albon scris cu litere mici.
    Pilotii cursei au fost Hamilton, Verstappen, Norris si Checo. Hamilton a completat calificariile perfecte de ieri cu o cursa solida astazi. Verstappen a fost in fata lui Bottas peste 60 de tururi cu o masina inferioara si daca nu avea probleme termina pe 2. Simpaticul Norris desi a inceput ezitant, a terminat senzational. Pustiul are potential de campion mondial. Duelurile Norris - Perez din ultimele 3 curse au fost superbe.Se pare ca s-a nascut o noua rivalitate. Imi este imposibil sa-mi aleg un favorit dintre cei 2, ambii imi sunt foarte dragi. Perez m-a dezamagit ieri dar astazi a fost omul zilei. A dovedit cand l-a depasit pe fiul patronului ca este cel mai demn pilot de pe grila. Asta inseamna sa ai onoare si sa nu te lasi calcat in picioare. Cei ce se dau demni la imn dar in curse devin slugi numai demni nu sunt. Depasirea facuta de Perez asupra lui Sainz este cea mai frumoasa din acest inceput de sezon. Perez merita locul 4 dar milogul albon i-a avarit masina intentionat, albon merita o penalizare drastica dar coruptii maFIA il protejeaza.
    Ma asteptam la mai mult de la Sainz dar n-a pilotat chiar rau.

    Desi nu sunt un simpatizant Vettel si au fost ocazii in trecut cand multi m-au acuzat ca-l urasc si de asta il critic, astazi vina a fost a lui Leclerc. Vettel nu a gresit cu nimic. In schimb printisorul si-a cam facut de cap si ieri si astazi, constanta-i lipseste lui Charles.
    Daca Vettel s-ar duce la Red Bull si n-ar scapa de milogul albon. Jur ca nu l-ar mai critica niciodata!!!
    #Any other Red Bull driver, albon home!!!
    6 2
  • Mclaren
    Cursa foarte misto, mi-a placut mult! La fel si calificarile! Dovada ca se poate si fara Ferrari, desi, sincer, imi pare rau pentru ei. Mclaren au crescut de anul trecut, simbioza cu motorul Renault functioneaza. Sunt curios ce vor face la anul, cand vor schimba pe Mercedes. E o echipa puternica acum, sunt favoritii mei deocamdata. Mercedes in alta liga. Nu e greu sa iei pole-uri si sa castigi cand ai asa masina. Hamilton ar trebui sa le faca statui albilor de la Mercedes. Sa-i si pupe prin spate, sau peste tot chiar, la ce treaba buna au facut toti anii astia. Astept sa vina cineva sa-i detroneze!! Poate Mclaren, de ce nu?!
    10 3
  • inexorabil
    Chiar dacă, de la tragicul sfârşit al nemuritorului Senna, mi-am jurat în barbă să nu mai urmăresc niciodată F1, totuşi ar fi fost imposibil să nu-mi ajungă la urechi (re)numele Mercedes-Benz! Cu toate că nu sunt supraoameni, ci au şi ei tinichele legate de coadă (pe arii extra-F1).

    Cât despre Ferrari, până nu apare noul Michael Schumacher…Deşi nu doar “omul sfinţeşte locul”.
    11 1
  • @ @Costeluș
    Lasă-l ca e in depresie acum :)))
    9 1
  • Raikkonen a avut prim planul accidentului celor de la Ferrari. Cred ca i-o mers la inima.
    10 0
  • Renault a inaintat un protest fi impotriva echipei Racing Point acuzandu-i c-a fi copiat monopostul Mercedes 2019..Comisarii de cursa au cerut echipei germane diferite componente ale monopostului 2019 pentru a le compara cu cele fosite de Racing Point..
    6 0
  • Da, RP vor mai merge cateva curse bine pana ceilalti dezvolta monoposturile. E limpede ca nu vor sti sa-l dezvolte cum au facut nemtii. Nu prea e in regula asta, nu stiu cum de pana acum i-au lasat FIA in pace. E drept, exista precedentul Haas cu masina Ferrari tot asa, vopsita. Aia insa tot asa, n-au mai inteles cum s-o dezvolte si au cazut. Renault ar fi bine sa se concentreze pe masina lor, ca nu e rea.
    1 2
  • @FanF1, pe bune? :))))
    Țara asta...țara în care/Gunoiul de pe străzi dispare /Doar iarna după ninsoare /Iar după ce se topește /Groapa pe străzi s-adâncește/ Pensionarii vor pensii mari /Din invidie pe acei „...”(să nu fiu acuzat de rasism)/ Care astăzi nu muncesc /Dar mâine se-îmbogățesc./Din atâta nepăsare /Românul și-n spital moare./ Șoferul de e beat tot pleacă /Și pe trecere te calcă./Polițistul dă amendă dură/Motociclistului ce nu poartă centură./ Duci copilul la învățat /Și se-ntoarce dezvirginat./La „Românii au talent”/E apreciat si-un dement./ Școala-n țară n-are rost/Cel cu carte-i luat drept prost / Că de nu conjugi verbul „a fi"/Și-un primar poți deveni,/Iar fără Bacalaureat/De PNL ești agreat
    Mai nou:
    Medici cu diplomă falsă /Salariul și-l au pe masă
    Deci,
    Încântat sunt a vă-ntreba,/Ce câștigi azi de-ai vota?/Rog a nu-mi veni cu scuză /Gen „țara azi e doar confuză...”/Ci priviți-o cum din ramă /A ajuns în...epigramă.
    DESCHIDE OCHII MAI BINE!
    6 3
  • Adrian Tocileanu
    Singurul loc din lume unde am vazut lumea sa il scoata vinovat tot pe Vettel. :)))))
    Bine nu vorbesc despre oamenii care inca au creier in cap si nu 2 cm de grasime pe el.......se stie la cine ma refer.
    Interesant ca daca era Vettel de vina curgeau rauri, asa daca a comis-o asta tinerelul o lasam moale "lasa ca merge si asa".
    Razi de mori......
    8 0
  • @Kimi i-o mers la inimă...că de alte bucurii nu cred că va fi în stare în sezonul asta. MARE PILOT KIMI ASTA, îl batea Vettel la orice oră. Adevărul e că a câştigat un campionat cu Ferrari dominând cap coadă, sau mai înşel?!?
    4 2
  • Neutru
    FanF1,încântător.Ești un bun observator.Tot respectul meu. milogul și maFIA de ce nu mai postezi cu The Dot să știe lumea.Ți s-a pus pata pe ALBON(compensare că tu la-i scris cu litere mici) că a avut curajul să-l atace pe CAMPION?Am înțeles că-i idolul tău mai ales ex-F1 dar nici chiar așa!Nu uita niciodată ce-a spus NIKI LAUDA„Cu mașina asta și o maimuță câștigă”.Dovada a fost cursele din Austria.Au fost curse animate, spectaculoase în toate formulele.Sper să continuie.Apropo am văzut că activistul s-a mai liniștit de când a apărut Angela Cullen.
    5 3
  • Costel
    is cu rugamintea sa lasati device-urile deschise numa' pentru faptul ca urmeaza un comunicat mai mult decat necesar pentru Scuderia !

    compatrioti rosso corsa,

    in timpul razboiului 2020 nu-i vreme pentru jumatati de masura sau pentru adevaruri partiale, o venit vremea sa taiem in carne vie la Maranello, asta fiindca lucrurile or scapat de sub control in Styria-GP iar solutia optima pentru insanatosirea scuderiei impune ca:

    monegascu' chiar tre' sa fie pus sub acuzare pentru sabotaj !

    monegascu' n-are de ales, chiar tre' sa raspunda si pentru inalta tradare!

    monegascu-i tradat de propriile competente ale pilotajului,

    monegascu-i tradat de o labilitate a carei ciclicitate ii deja ingrijoratoare,

    monegascu-i tradat de supraevaluare acuta inca din momentul sosirii la Ferrari numa' din cauza aversiunii cronice a catorva suricate care salasluiesc efemer (si) pe AM la adresa cvadruplului campion mondial sebastian vettel dar categoric nefundamentate in marea majoritate a situatiilor iar daca monegascu' are impresia ca poa' apara la nesfarsit si sa enunte nonsalant in apararea sa:

    "I'am stupid......Sorry!"
    "I'am very stupid............i'm so sorry!"

    convingerea mea-i ca nu face altceva decat sa se insele amarnic da' nu in ultimu' rand sa-si compromita de unu' singur cariera in F1 !!!
    5 5
  • stau si ma gandesc cum ar fi ca McLaren sa termine campionatul inaintea Ferrari, oare ce va fi in mintea lui Sainz ?
    6 0
  • Costel
    @Tu,

    is cu rugamintea sa rostesti adevaru' pan la capat......

    tre' sa nu facem abstractie de supremu' paradox de la Maranello incepand cu ianuar viitor......

    Sainz soseste la ferrari in 2021 din postura clara si cat se poate de logica de reazem, aceea de prim-secund al indubitabilului balon de sapun monegasc, ceea ce face numa' stupefiant management-ul scuderiei pastorit de abracadabrantul mattia binotto
    3 3
  • @EU depinde și pe ce loc va termina Sainz. Dacă îl bate Norris, nu va avea ce să-și reproșeze. Dacă va termina în fața lui Norris, plecarea la Ferrari va fi un pas în spate.
    Oricum de când a semnat cu Ferrari nu mai pare același pilot din 2019. Ieri ar fi putut termina în fața lui Norris cu o strategie puțin mai bună. Nu înțeleg ce a fost în capul lui să schimbe în ultimele tururi.
    În orice caz, Norris în Austria a avut o grămadă de noroc în ambele curse. Nu cred că locul lui e chiar acolo. Mai sunt și Ferrari-urile, care au totuși șanse să termine în fața McLaren, dacă nu se scot singuri din cursă.
    1 0
  • Aditza
    @EU, nu o sa fie nimic in mintea lui Sainz pentru ca nici un sezon nu seamana cu altul. Anul viitor Ferrari poate fi iar in top, poate fi la fel de dezastru ca acum sau chiar mai rau. La fel si cu Mclaren si cu oricare echipa.
    Faceti prea mult tam-tam cu acest sezon bine asta probabil pentru ca forma dezastruoasa in care se regaseste ferrari este pe placul multora.
    Plus ca orice pilot vrea sa concureze pentru Ferrari chiar daca nu recunoaste asta.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru