Honda a deschis listele de comenzi pentru noul NSX în Regatul Unit

de Sebastian Toma
Vineri, 19.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda le propune clienţilor din Marea Britanie să facă precomenzi pentru noul NSX, programat să debuteze în 2015. Clienţii nu au văzut imagini ale modelului de producţie şi nu cunosc specificaţiile tehnice sau preţul final de achiziţie.

Honda NSX va primi o versiune de serie în 2015, iar clienţii din Regatul Unit au deja ocazia să se înscrie pe lista de comenzi pentru succesorul modelului iconic al japonezilor. Divizia Honda din Marea Britanie a deschis listele de comenzi pentru viitorul NSX fără să aibă nici măcar imagini oficiale ale modelului de serie, detalii tehnice complete sau preţuri. Clienţii care vor să-şi manifeste intenţia de a achiziţiona un NSX trebuie să achite un avans de 5.000 de lire sterline, echivalentul a 5.800 euro, pentru a fi printre primii care vor achiziţiona noua generaţie a lui NSX.

"Nu te mai poţi baza doar pe putere pentru a putea crea un supercar impresionant. Vechiul NSX se străduia să ofere putere şi o experienţă incitantă la volan. Noul model se va concentra pe raportul putere/masă, însă nu vom încerca să-i copiem pe cei de la Ferrari. Vom lua în calcul şi eficienţa unui asemenea model", a declarat Takanobu Ito, preşedintele executiv al marcii nipone.

Urmareste Automarket
Potrivit lui Phil Crossman, şeful diviziei Honda din Marea Britanie, există deja peste 20 de înscrişi pe lista de doritori ai lui NSX, informează britanicii de la Autocar.
În trecut, reprezentanţii Honda au declarat că noul NSX va fi mai scump decât un Nissan GT-R, ceea ce înseamnă un preţ care trece de 100.000 de euro. Însă, japonezii promit că modelul va fi ”o adevărată minune tehnologică”. Constructorul nipon a anunţat deja un tren de propulsie hibrid pentru acest model, care va integra mai multe motoare electrice, pe când motorul cu ardere internă va fi amplasat central. Ansamblul hibrid va angrena şi roţile din faţă, diferit de configuraţia cu tracţiune spate a NSX-ului original.

Unele surse susţin că modelul va fi echipat cu un motor V6 de peste trei litri, aşteptat să dezvolte în jur de 300 CP. Împreună cu motoarele electrice, sistemul hibrid este aşteptat să ofere între 400 şi 500 CP. Prima generaţie a lui NSX a fost oferită spre vânzare vreme de 15 ani şi era echipată cu un motor V6 de 270 CP, construit integral din aluminiu şi echipat cu sistemul VTEC. Unele voci susţin că noul motor va fi supraalimentat, deşi nu există confirmări oficiale în acest sens.

Via Autocar

Comentarii (10)

  • La lansarea sa initiala NSX se lupta cu supercarurile contemporane lui la un pret considerabil inferior. Cu doar 300 cp ma indoiesc sincer, oricat de mult as admira Honda, ca lucrul acesta va fi si la indemana modelului nou.
    12 2
  • lua-iar naiba pe astia de la putere....vechiul program rabla iti permitea sa dai 3 tichete si aveai avansul la masina. Acum cu 1500Eu ce naiba sa faci?

    arata incredibil de bine...in poze
    9 3
  • Baieti, noul model este FIZIC gata !

    Expected by 2015, the new NSX will employ a mid-mounted V-6, complete with titanium connecting rods coupled to a wet twin-clutch seven-speed transmission and hybridized with an electric motor driving the rear wheels. Two more electric motors will spin the front wheels, providing torque-vectoring under acceleration and braking to help the NSX turn into corners better under all conditions. This Sports Hybrid AWD system is purported to deliver big-V-8 performance with "better-than-four-cylinder" fuel economy (let's assume they're talking big turbo fours there).

    Read more: http://www.motortrend.com/future/future_vehicles/1204_2015_acura_nsx/#ixzz2QuYdTgep

    2015 ACURA NSX
    BASE PRICE $130,000*
    VEHICLE LAYOUT Mid-engine, AWD, 2-pass, 2-door coupe
    ENGINE 3.7L DOHC 24-valve V-6 + 2 front and 1 rear electric motors; 480 hp comb*
    TRANSMISSION 7-speed twin-cl auto
    CURB WEIGHT 3100 lb*
    WHEELBASE 101.4 in
    LENGTH X WIDTH X HEIGHT 170.5 x 74.6 x 45.7 in
    0-60 MPH 3.0 sec*
    EPA CITY/HWY FUEL ECON Not yet rated
    ON SALE IN U.S. 2015

    Read more: http://www.motortrend.com/future/future_vehicles/1204_2015_acura_nsx/#ixzz2QuYlP2qz

    Va avea peste 500 Cp, scosi din cele 4 motoare !

    =============================

    http://www.acura.com/future/NSX#6
    5 6
  • Calingura
    Azi am fost prin centru la o saorma cum e traditia si de la Unirii pana la magazinul Victoria am vazut parcate 3 Porsche 911.

    NXS-uri o sa vezi 3 in toata tara si asta pentru mine ar mai merita 30.000 in plus. Daca castig la loto dau o dura pe toti de pe forum.
    11 10
  • @Calingura...iti tin pumni deabea astept:))))))
    7 2
  • Marian
    Doamneeee cat poate fi de uraaaataaaaaaaaaa de imi vine sa imi tai o vena cu unghiera.
    0 21
  • @Marian eu am impresia ca tu esti orb:))))Deci modelul arata bestial...in poze,nu am cuvinte!!!
    8 3
  • Vad ca cei de la Honda sunt suparăți rău pe succesul GT-R de la Nissan, nu știu de ce au așteptat atât, tehnica nu le lipsește (câteodată exagerează și fac mașini complicate, am impresia ca managementul lor este alcătuit numai din super-ingineri)
    4 0
  • Arata superb, daca ar fi si aspirat motorul, ar iesi ceva extraordinar de bun.
    5 11
  • Da, asta-i directia in care ne indreptam. Se pare ca si Nissan GT-R va fi hibrid din 2017, probabil cu noua generatie a sistemului prezentat pe Infiniti Essence in 2009. Cu twin-turbo + motorul electric, aducea undeva la 600 CP. Essence dispunea de cel mai puternic sistem hibrid din lume.
    Bineinteles mai e si felul cum arata... Conceptele Honda NSX, Infiniti Essence, Lexus LF-LC si BMW i8 sunt adevarate opere de arta in opinia mea.
    14 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru