Imagine oficială cu noile generații Mini Cooper și Countryman. Debut în toamnă

de Tiberiu Safta
Marti, 29.08.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mini a publicat o imagine oficială sugestivă cu noile generații electrice ale lui Cooper și Countryman. Cele două modele vor primi o platformă nouă și mai multe opțiuni de motoare electrice. Ambele modele vor debuta în toamna acestui an.

Noile generații MINI Cooper și Mini Countryman sunt pe cale să fie dezvăluite oficial în această toamnă, după o lungă campanie de promovare care a început încă de anul trecut. De altfel, au mai rămas doar câteva zile până când toate secretele celor două modele vor fi dezvăluite oficial de către marca britanică.

Cu această ocazie, Mini ne oferă o nouă imagine sugestivă oficială, probabil ultima, cu noile versiuni electrice ale lui Cooper și Countryman. Din informațiile de până acum, Mini Cooper electric va fi bazat pe platforma dedicată Spotlight, care este mai lată și mai lungă față de platforma modelului din prezent.

De asemenea, versiunea de bază Cooper E va primi o baterie de 40 de kWh pentru o autonomie de circa 385 de kilometri. Această versiune va avea un singur motor electric, de 181 de cai putere. Versiunea mai puternică SE va avea o baterie de 54 de kWh și un motor electric de 215 cai putere. Este de așteptat ca vânzările noii generații Mini Cooper electric să înceapă abia în vara lui 2024.

De cealaltă parte, viitorul Mini Countryman electric va împărtăși platforma cu BMW iX1.

Versiunea de bază va avea o baterie de 54 de kWh și un motor electric de 188 de cai putere. Va mai exista și versiunea SE ALL4 cu două motoare electrice – de unde rezultă tracțiune integrală – care vor dezvolta împreună 308 cai putere și care vor fi alimentate de o baterie de 64 de kWh.

Noile generații Mini Cooper electric și Countryman electric vor fi prezentate oficial în 1 septembrie.

via Mini

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru