Încă 25 de kilometri de autostradă: tronsonul Timişoara - Lugoj ar putea fi inaugurat în decembrie 2015

de Daniel Popescu
Joi, 12.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Şoferii vor putea circula neîntrerupt pe autostradă de la Nădlac la Lugoj dacă autorităţile îşi vor îndeplini planul de a deschide circulaţiei în decembrie 2015 tronsonul Timişoara - Lugoj cu o lungime de 25 de kilometri.

Esential 24.625 kilometri este lungimea lotului de autostradă care ar putea fi inaugurat în decembrie 2015
695.4 kilometri este lungimea actuală a autostrăzilor deschise traficului
Revenirea în ţară prin Ungaria ar putea fi ceva mai plăcută pentru şoferii din România începând cu luna decembrie, dacă planurile anunţate în această săptămână de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) se vor concretiza.

Autorităţile speră ca în luna decembrie să deschidă traficului rutier cei 24.625 kilometri de autostradă aferenţi lotului 2 al Autostrăzii Timişoara - Lugoj, însă acest lucru va depinde inclusiv de condiţiile meteo.

"Pentru Autostrada Timişoara - Lugoj, lot 2 km 54+000 - km 79+625, dată estimată de finalizare a lucrărilor este decembrie 2015, pentru 6 km, între nodul rutier Topolovăţu (km 63+600) şi Şanoviţa (km 79+625).

În cazul în care condiţiile meteo vor fi favorabile, există posibilitatea ca şi sectorul dintre Izvin (km 55+00) şi Nodul Rutier Topolovăţu (km 63+600) să fie dat în folosinţă până la finalul acestui an", au precizat oficialii CNADNR pentru publicaţia Hotnews.

Deschiderea sectorului de aproape 25 de kilometri va face posibilă traversarea României pe autostradă de la intrarea în punctul vamal Nădlac până la Lugoj. În acest fel, se va putea circula şi pe cei 10 kilometri de lângă Lugoj care au fost inauguraţi încă din 2013, dar care nu au fost utilizabili din cauza faptului că şoseaua se termină în câmp.

Anterior, autorităţile intenţionau să deschidă traficului până la sfârşitul anului şi cei 17 kilometri ai lotului 2 de pe Autostrada Lugoj - Deva, însă acest lucru a devenit practic imposibil după confirmarea unor informaţii cu privire la o serie de probleme de construcţie similare cu cele întâmpinate la Autostrada Orăştie - Sibiu.

Via Hotnews | Sursă foto

Comentarii (3)

  • Cand il demolam?
    12 2
  • asta e asa ca sa spele rusinea .......vin sa ne zica ca vor fi inaugurati x km...............VOR FI..!!
    Pai am inchis 25 km dar stati linistiti ca in viitor dam drumul la alti 25 si asa ca........ nu e nici o problema.
    Oricum sa o ia usor cu finalizarea ca vine zapada si o sa trebuiasca dezapezita............asa ca intelegem orce amanare.
    4 0
  • Parca vad ca se inaugureaza inainte de vreme si se duce dracului si asta. Colac peste pupaza, o sa zica antreprenorul ca nu despagubeste lucrarea ca nu era gata :-)
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru