Încărcare în câteva minute: Toyota vrea să lanseze în 2022 o mașină electrică cu un nou tip de baterie

de Daniel Popescu
Marti, 25.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota lucrează la o mașină electrică cu o baterie bazată pe electroliți solizi care îi va permite un timp de încărcare de numai câteva minute și o autonomie semnificativ mai mare decât în prezent.

Presa internațională a dezvăluit în această săptămână că Toyota intenționează să producă mașini electrice în masă începând din 2019 în special pentru piața din China, însă în același timp producătorul japonez lucrează și la o tehnologie nouă pentru baterii.

Astfel, publicația japoneză Chunichi Shimbun afirmă că Toyota vrea să lanseze o mașină electrică cu o baterie care să mărească semnificativ autonomia și să permită o încărcare completă în numai câteva minute. Spre deosebire de acumulatorii Li-Ion, bateria respectivă utilizează electroliți solizi în locul electrolizilor lichizi.

Pentru moment este incert ce autonomie ar putea avea mașinile electrice cu o astfel de baterie, însă lansarea este programată în jurul anului 2022.

Pe de altă parte, publicația de business Nikkei afirmă că Toyota va introduce gradual diverse tehnologii autonome. Primele sunt așteptate în jurul anului 2020 și vizează în special posibilitatea ca o mașină să conducă singură pe autostrăzi și să schimbe benzile de mers.

Ulterior, până în 2025, japonezii vor să lanseze o mașină autonomă capabilă să facă față singură traficului din marile orașe. Tehnologiile ar putea fi introduse inițial pe modelele Lexus, dar și pe următoarea generație a modelului electric cu propulsie pe hidrogen Mirai.

Via Reuters, Nikkei

Comentarii (1)

  • petrol
    Toyota: 20 de ani de investitii masive in hibridizare cu rezultate cel mult modeste (rezultate reale in materie de pret, eficienta, vanzari pe bune nu umflate de subventii).
    Acum vin cu noi promisiuni care sa acopere incapacitatea si limitarile tehnologice curente.
    Bani si cercetare aruncati in vant.
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru