Informații despre viitoarea generație Volkswagen Passat: platformă îmbunătățită, mai mult spațiu pentru pasageri și o posibilă versiune electrică

de Cornel Șocariciu
Luni, 24.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Viitoarea generație Volkswagen Passat ar urma să debuteze în 2023. Conform unor surse apropiate companiei, modelul de segment D va utiliza o versiune îmbunătățită a platformei MQB și ar putea primi și o variantă electrică.

Volkswagen Passat facelift (foto) a fost prezentat oficial în prima parte a anului trecut, iar între timp, designerii, inginerii și tehnicienii au demarat procesele pentru dezvoltarea unei noi generații.

Conform unor surse apropiate companiei, viitoarea generație Volkswagen Passat va fi lansată pe piață în 2023, iar nemții vor utiliza aceeași platformă pentru toate piețele. Viitorul model de segment D va fi produs pe o versiune îmbunătățită a arhitecturii MQB, iar aceleași voci menționează că este posibil ca noul Passat să primească și o variantă electrică.

Versiunea dedicată publicului european va fi asamblată în fabrica din Kvasiny, Cehia, aceeași uzină care în prezent produce modelul Skoda Superb.

Conform surselor, viitorul Passat va avea dimensiuni mai mari, ampatamentul va crește și el, iar spațiul dedicat pasagerilor va fi îmbunătățit. Modelul de segment D va fi disponibil în continuare în versiuni break și Alltrack, însă există voci care spun că sedanul ar putea trece la o configurație cu cinci uși.

De la debutul din 1973 și până astăzi, Volkswagen Passat a fost produs în peste 30 de milioane de unități.

Volkswagen comercializează modelul de segment D în peste 100 de piețe, iar producția este asigurată de zece uzine aflate pe trei continente.

Via | Autocar

Comentarii (2)

  • Anonim
    Daca va fi fabricat in Cehia sigur va fi in configuratia 5 usi . Reduceri de costuri tot acolo este fabricata si Skoda Superb deci....un Superb mai scump va fi viitoarea generatie de Passat
    3 1
  • andrei
    pai acum 1 an ziceau ca gata, daca mai apare va fi doar electric. vad ca s-au sucit.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru