Informații despre viitorul Opel Mokka X: SUV-ul va prelua platforma lui Peugeot 2008 și va avea un design inspirat de conceptul GT X Experimental

de Cornel Șocariciu
Vineri, 06.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Viitoarea generație Opel Mokka X ar urma să fie prezentată în prima jumătate a anului curent. SUV-ul va fi dezvoltat pe platforma actualei generații Peugeot 2008 și va fi disponibil și într-o versiune electrică.

Inginerii, tehnicienii și designerii Opel pregătesc o nouă generație Mokka X. SUV-ul ar putea fi prezentat în prima jumătate a anului, iar constructorul german pregătește o mulțime de noutăți.

În prezent, reprezentanții Opel au organizat o serie de teste cu câteva prototipuri în zona de nord a Europei, vehiculele fiind surprinse de fotografii spion în timpul sesiunii.

Nemții pregătesc un design nou pentru Mokka X, multe dintre elemente urmând să fie preluate de pe conceptul GT X Experimental (foto), prototip expus în premieră în 2018.

Viitorul Mokka X va avea dimensiuni exterioare mai mari, iar la baza SUV-ului se va afla arhitectura Common Modular Platform (CMP) a grupului PSA, aceeași platformă întâlnită pe noua generație Peugeot 2008. În aceste condiții, sunt șanse mari ca noul Mokka X să preia în totalitate gama de motorizări oferită în prezent pe SUV-ul constructorului francez.

Opel a confirmat în trecut că noul Mokka X va fi disponibil și într-o variantă electrică.

Cel mai probabil, nemții vor "împrumuta" arhitectura lui Peugeot e-2008, SUV echipat cu un motor electric de 136 de cai putere și o baterie de 50 kWh.

Via | Autocar

Comentarii (4)

  • imi place opel din ce in ce mai mult, e pe drumul cel bun!!
    10 0
  • Peugeot sta foarte bine la capitolul fiabilitate, un studiu JD power in UK ii claseaza pe primul loc cu Vauxhall nu prea departe. Faptul ca vor imparti platforma e de bun augur.

    Cat despre design nu cred ca se va indeparta prea mult de linia Corsa. Opel trebuie sa preia stafeta marcii mai sobre din grup.
    11 0
  • Subscriu domnilor UnAlex si emil. Opel sub umbrela PSA pare ca incepe sa straluceasca din nou, cu tot hate-ul nejustificat de la multi , Opel e printre cele mai fiabile marci europene . Mi ar placea sa vina cu un nume de legenda gen Monza sau mai ales Manta, Calibra dar deh, trendul actual al microsuvurilor nu cred ca ar permite o asemenea miscare , poate doar dupa modelul ford ,cu o Calibra x :)). Oricum sunt sigur ca noul Mokka va arata destul de bine , epntru ca deja actualul arata chiar simpatic si chiar daca nu se apropie de VW la vanzari , totusi au vanzari consistente pe toate marcile din grup, saptamana asta am vazut pe strazi veo 7-8 C5-uri Aircross , ceea ce nu i putin lucru pentru o masina de peste 20-25 k euro. Succes PSA si mai ganditi va si la fanii automobilului fun to drive cand scoateti ceva nou , nu doar la coco, vb lui Gica Hagi :))
    8 0
  • Grupul PSA au îmbunătățit multe în ultimii ani, atât la Peugeot și Citroen, cât și la noul intrat în grup Opel. Motoarele puretech au demonstrat calitatea și fiabilitatea, dar și consumul este unul f ok. Noile Opel chiar arata mult mai bine în grupul PSA decât în trecut, se vad niște schimbări frumoase la design. Sa vedem cât de apropiat de concept va fi. Oricum și noul 2008 e o opțiune f cocheta. Din reviste și poze îmi părea patratos, dar real văzându-l mi am schimbat părerea. Cred ca și noul Moka o sa fie un plus fata de modelul actual.
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru