Informații neoficiale: Ford a luat în calcul producția unui model electric la Craiova, dar a ales uzina de la Koln

de Daniel Popescu
Luni, 07.12.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a decis ca primul model electric dezvoltat pe platforma MEB a Grupului Volkswagen să fie produs din 2023 în Germania, deși inițial a luat în calcul varianta uzinei de la Craiova, potrivit unor informații neoficiale.

La jumătatea acestui an, Ford a semnat un parteneriat cu Grupul Volkswagen prin care va dezvolta un model electric bazat pe platforma MEB a producătorului german începând din 2023.

Până în prezent, Ford nu a anunțat detalii cu privire la modelul electric sau uzina unde îl va produce. Publicația germană Koelner Stadt-Anzeiger susține că Ford avea o listă scurtă cu două opțiuni: uzina de la Koln (Germania) și uzina de la Craiova, care a fost luată în calcul în special datorită coturilor mai mici cu forța de muncă.

Sursa citată susține că în cele din urmă constructorul american a decis ca noul model să fie produs la uzina de la Koln.

Pentru moment, oficialii Ford au evitat să confirme dacă au luat deja o decizie finală în această privință. "Am anunțat anterior că vom produce un vehicul electric pentru Europa pe baza platformei MEB a Grupului Volkswagen începând din 2023. Nu am conformat încă uzina și nu comentam speculațiile", a declarat un purtător de cuvânt pentru publicația Automotive News Europe.

Potrivit presei germane, indiferent de uzina unde va fi produs noul model electric, Ford va investi un miliard de euro pentru a adapta fabrica la producția de mașini electrice.

Ford anticipează o producție de 600.000 de unități pe parcursul a 6 ani începând din 2023 pentru noul model electric, ceea ce înseamnă o medie de aproximativ 100.000 de unități pe an. Comparativ, uzina de la Craiova a produs circa 145.000 de unități Puma și Ecosport în primele 10 luni ale anului.

Via Automotive News

Comentarii (7)

  • Edikkk
    USA, Germania, Franţa, UK şi restul săracilor

    SUA produce electrice doar în SUA, China iar pentru Europa doar în Germania !

    Germania evident produce ID.x doar în Germania, restul să rămână cu vechiturile (maşinile termice)
    Skoda ce a scos puţin capul cu SUVul electric
    BMW produc electrice doar în Germania pentru Europa şi China pentru China, în rest termice prin alte ţări
    AUDI electrice doar în Germania pentru Europa şi SUA, Ungaria nu pupă electrice

    În Franţa, Renault produce electrice numai în Franţa, iar în China pentru China, România nu pupă electrice

    UK fac Jaguar electric în UK, dar Slovacia nu pupă electrice

    Cam ăsta e trendul....

    Lumea săracă să stea cu mâna întinsă, iar abureala cu salariile că trebuie să fie mici ţine doar la prostimea din estul europei !!!
    În Franţa, UK, Germania se produc în draci maşini la o sumedenie de fabrici şi au salarii babane, plus prime anuale de mii de euro

    Lăcomia şi minciuna
    Offff
    7 18
  • De ce ar fi ales Ford Craiova? Diferenta de salarii o dadeau pe transportul productiei. Dar asa ne place noua sa credem ca suntem buricul pamantului si suntem de neinlocuit.
    15 5
  • Edikkk
    Da, e bine că produc şi uzatele moral pentru săraci Ford, Dacia - decât deloc este foarte bine că există în România

    Dealtfel aportul celor două (Ford, Dacia) (aportul pozitiv) se vede clar în economie faţă de Bulgaria care nu are producători auto.
    8 10
  • Bmw produce termice si-n Germania, nu doar " prin alte tari ", iar X3 electric in China pentru toata lumea.

    Iar Renault va produce Dacia Spring in China, la fel, pentru toata lumea, evident ca puteau macar in Franta, daca nu in Romania.
    13 3
  • Pentru cei ce n-au înțeles... Orice producător/investitor/antreprenor caută să-și rentabilizeze investiția și să-și maximizeze profitul, așa că faptul că de 30 de ani o tot lungim cu autostrăzi și infrastructură, adică frecăm mentă, nu ne oferă vreun atuu, oricât ne-am crede noi de buni și îndreptățiți să avem investiții străine.
    13 1
  • Modelul electric ar putea fi produs si la Craiova - pentru maximizarea profitului, tot pe baza platformei MEB de la VW.

    Nu s-a luat - inca - decizia finala privind modelul electric!!!
    10 3
  • Bravo, Molguța!
    4 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru