Informații neoficiale: noul Chevrolet Corvette a parcurs circuitul de la Nurburgring în 7 minute și 28.3 secunde

de Cornel Șocariciu
Duminica, 22.12.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noul Chevrolet Corvette echipat cu pachetul Z51 a parcurs un tur pe circuitul german de la Nurburgring în 7 minute și 28.3 secunde, conform unor surse apropiate companiei americane. Vechea generație C7 Corvette Z51 a fost mai lentă cu aproape 5 secunde.

Noua generație Chevrolet Corvette a fost prezentată oficial în luna iulie. Modelul sport dezvoltat de constructorul american poate fi comandat doar în versiunea Stingray, iar motorul V8 Small Block de 6.2 litri aspirat natural produce 502 de cai putere (în echiparea cu pachetul de performanță Z51) și 637 Nm.

Conform unor surse apropiate companiei americane, noul Corvette echipat cu pachetul Z51 a parcurs circuitul de la Nurburgring în 7 minute și 28.3 secunde. Timpul realizat pe Iadul Verde nu este unul excelent, însă nu trebuie să uităm că americanii încă nu au lansat versiunea de top ZR1. Mai mult decât atât, vechea generație Corvette în versiunea echipată cu pachetul Z51 a parcurs un tur pe Nurburgring în 7 minute și 33 de secunde.

Cel mai bun timp obținut de un Corvette de serie pe circuitul de la Nurburgring a fost înregistrat chiar la începutul acestui an. Conform unor fotografii publicate de Jim Mero, unul dintre inginerii care a dezvoltat modelul sport al americanilor, fostul C7 Corvette ZR1 a reușit să parcurgă un tur pe Iadul Verde în 7 minute și 4 secunde.

Conform unor surse apropiate companiei, viitorul C8 Corvette ZR1 va fi echipat cu un motor biturbo V8 care va fi asistat de două motoare electrice amplasate pe puntea față.

Puterea totală dezvoltată de sistemul hibrid de propulsie ar urma să ajungă până la 900 de cai putere, iar resursele vor fi exploatate cu ajutorul unui sistem de tracțiune integrală.

Via | Motor1

Comentarii (2)

  • inexorabil
    Biturbo?! Şi tracţiune integrală ?!? Hai, înţeleg un experiment precum CERV III 1990. Dar Corvette-ul “de stradă” nu trebuie să se împărtăşească din ADN-ul german şi nici să împrăştie alură de “sportiv” tipic Triadei. Başca să poarte şi e-amprenta…
    11 1
  • Informatii neoficiale..................a murit Ion Iliescu!!!!!
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru