Informații noi despre Tesla Model 3: are 258 de cai putere și o baterie de 78 kWh

de Daniel Popescu
Marti, 08.08.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a dezvăluit informații noi despre noul Model 3. Acesta are un motor electric care generează echivalentul a 258 de cai putere, în timp ce acumulatorul este de78 kWh.

La lansarea oficială care a avut loc recent, Tesla a oferit numeroase informații despre noul său Model 3, însă a preferat să păstreze misterul cu privire la două aspecte importante: puterea motorului și capacitatea acumulatorului.

Totuși, aceste informații au fost raportate de Tesla pentru a obține certificarea din partea agenției americane EPA, iar acum au devenit publice.

Astfel, potrivit unor documente oficiale, motorul electric al lui Tesla Model 3 generează echivalentul a 258 de cai putere în versiunea cu tracțiune spate. Totuși, este important de precizat că producătorul american va lansa anul viitor o versiune de performanță.

De asemenea, documentul oficial arată că versiunea cu autonomie extinsă, cunoscută oficial drept "long range" și singura produsă în prezent, are o baterie de 350 de volți și o capacitate de 230 Ah. Prin urmare, acumulatorul are teoretic 80.5 kWh, însă valoarea exactă folosită este de 78 kWh, potrivit comentariilor atașate de constructor în cadrul documentului.

Politica adoptată de Tesla în privința datelor tehnice ale lui Model 3 este diferită de cea utilizată în cazul lui Model S și Model X.

Cel mai probabil, compania lui Elon Musk a preferat să promoveze în special autonomia de până la 500 de kilometri, mai ales că noul model se adresează unui public semnificativ mai larg datorită prețului mai accesibil care începe de la 35.000 de dolari în Statele Unite.

Via Electrek

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru