Informații proaspete despre noua generație Opel Corsa: modelul va fi mai ușor cu 10% și va cântări doar 980 de kilograme

de Daniel Popescu
Marti, 16.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Opel a anunțat că noua generație Corsa va avea o masă de numai 980 de kilograme, cu 108 kilograme mai mică decât actuala generație, chiar dacă modelul va avea aceeași lungime de 4.06 metri.

Opel a anunțat în această săptămână câteva informații noi despre noua generație Corsa, care va fi prezentată oficial înainte de sfârșitul acestui an.

Producătorul german a anunțat că cea mai ușoară versiune a noii generații va avea doar 980 de kilograme, cu 108 kilograme mai puțin decât actuala generație.

Pentru a reduce masa, Opel a folosit oțeluri de diferite clase și metode variate de îmbinare, astfel încât caroseria este cu 40 de kilograme mai ușoară. De asemenea, introducerea unor motoare cu 3 cilindri a permis o reducere a masei cu 15 kilograme, în timp ce capota a "slăbit" la rândul ei cu circa 2.4 kilograme.

O altă scădere semnificativă apare în dreptul scaunelor, care sunt acum cu până la 5.5 kilograme mai ușoare. Ca urmare a acestor reduceri de masă, noul Corsa va oferi un consum mai scăzut de carburant și o reducere a cantității de emisii. De asemenea, Opel a mai precizat că noua generație Corsa va păstra lungimea de 4.06 metri.

Anterior, Opel a publicat un teaser care prezintă farurile noului Corsa.

Pentru prima oară, modelul subcompact va putea fi echipat cu luminile inteligente IntelliLux LED Matrix, dar și cu stopuri cu LED.

Noua generație va fi produsă pe platforma Common Modular Platform (CMP) a Grupului PSA Peugeot-Citroen și va fi disponibilă inclusiv într-o versiune electrică eCorsa cu autonomie de până la 400 de kilometri.

Chiar dacă lansarea este programată spre sfârșitul anului, producția noii generații va începe în curând, iar precomenzile se vor deschide în această vară.

Via Opel

Comentarii (5)

  • Suna bine scaderea masei, dar la un impact si cu un Logan de 1150 de kg o sa aiba probleme.
    Chiar daca caroseria va rezista, fortele suportate de pasageri vor fi foarte mari.
    2 7
  • Este cu adevarat o realizare exceptionala , 10% din masa , e greu sa realizezi asa ceva. O veni de la francezi asta ? Gata cu berica si carnatii , trecem pe ''fromage" cu buruieni d-alea..cum dracu le zice...sparanghel parca... si cu un paharel de vin . Ca altfel nu iesim bine cu gazele..pardon..emisiile !
    13 8
  • E-Corsa
    Gazele nu ne intereseaza, un EV cu baterie de 60 la pret bun si ati dat lovitura.
    9 1
  • @E-Corsa : da, e de interes , dar ce inseamna pret bun pt. tine ? O baterie de 60 kw costa cam 16.000 euro (numai bateria) , te mai intereseaza asa tare ? Si mai trebuie sa ai si pe unde sa incarci pe la noi . Deci ,fara sa intru in detalii sau discutii, deocamdata vor trebui sa convietuiasca cel putin una-doua generatii impreuna atat termicele cat si electricele sau combinatiile lor (hibridele). Astfel ,motivul pt. care iti raspund de fapt ( si asta la modul general si nu neaparat tie) , este reprezentat de faptul ca mai sunt multi pe care-i intereseaza termicele si de aceea ar fi bine sa fie folosit pronumele "ma" in loc de "ne" in interventii , pt. a nu se creea confuzii.
    4 1
  • Remarcabila reusita. 980 kile un Corsa, e mare lucru.
    Remarc insa ca se cam atinge limita a ce e realizabil cu otelul. Ramane pe masini din ce in ce mai putin, mai bun si doar in locuri esentiale.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru