Investiții în inovație: Renault vrea sisteme mai inteligente pentru încărcarea mașinilor electrice

de Petre Barac
Marti, 10.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault investește într-un start-up din Olanda care produce sisteme inteligente și eficiente de încărcare a mașinilor electrice.

Producătorii auto caută să ofere o gamă cât mai largă de servicii destinate mașinilor electrice. Renault a făcut încă un pas în acest sens printr-o investiție într-o companie care produce stații de încărcare “smart” pentru acest tip de mașini.

Constructorul francez a cumpărat 25% din Jedlix, un start-up din Olanda, care livrează tehnologie “sustenabilă și inovatoare” de încărcare pentru mașinile electrice.

Tehnologia olandezilor este capabilă să controleze fluxul de energie dintre mașina electrică și priza de încărcare. Astfel, bateria este încărcată doar în orele în care energia este cea mai ieftină și “prietenoasă cu mediul”.

În orele mai puțin “eficiente”, tehnologia poate să restricționeze sau chiar să oprească alimentarea, în funcție de când trebuie să fie gata mașina pentru următoarea utilizare.

Aplicația Z.E Smart Charge controlează fluxul de energie astfel încât bateria să fie încărcată la un nivel și într-un timp dinainte stabilite.

Achiziția a 25% din Jedlix vine în completarea planului de investiții anunțat de Renault-Nissan-Mitsubishi pentru adoptarea cât mai rapidă a mașinilor electrice și autonome.

Alianța celor 3 constructori speră să producă vânzarea a 9 milioane de astfel de mașini noi până în 2022.

Via Autocar

Comentarii (1)

  • nu pare mare lucru, dar de remarcat ca olandezii sunt foarte smecheri in tehnologie.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru