IRC: Hirvonen castiga Raliul Monte Carlo

De Iulian Cazacu
Publicat Sambata, 23.01.2010
Vicecampionul mondial de raliuri a castigat Raliul Monte Carlo, dupa ce a dominat prima etapa din sezonul 2010 al IRC.

In asteptarea primei etape din WRC, [programata la mijlocul lunii viitoare, Mikko Hirvonen s-a "incalzit" la volanul unui Ford Fiesta in prima etapa Intercontinental Rally Challenge (IRC), castigatndcu aproape doua minute avans fata de ocupantul locului secund, Juho Hanninen. Locul trei i-a revenit francezului Nicolas Vouilloz, care conduce o Skoda Fabia.

Hirvonen a avut locul I deja asigurat dupa ce Sebastien Ogier, care ocupa locul 2, a fost nevoit sa se retraga inainte de penultima etapa a raliului. "Nu eram sigur ca o sa castig pana cand nu am aflat ca Ogier s-a retras", marturiseste Hirvonen. Sebastien Ogier este al 20-lea pilot din cei 59 de piloti care au luat startul care abandoneaza in Raliul Monte Carlo 2010. Un alt nume mare, Toni Gardemeister (Abarth), a abandonat vineri, dupa ce masina lui a refuzat sa mai porneasca la inceputul specialei 11.

Prima victorie a lui Hirvonen in Raliul Monte Carlo este si o victorie foarte importanta pentru Ford, debutul victorios al lui Fiesta S2000 fiind bine venit in perspectiva sezonului 2011 din WRC.

Raliul Monte Carlo a mai fost castigat in trecut de multiplul campion mondial Sebastian Loeb (de cinci ori) si de pilotul finlandez Marcus Gronholm in 2006, Monte Carlo fiind atunci prima etapa din WRC. "Chiar daca e o victorie in IRC, e tot Raliul Monte Carlo. Sunt foarte fericit ca am castigat", declara Hirvonen.

via | ircseries.com

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru