Jeep Cherokee - primele imagini oficiale trădează schimbări estetice radicale

de Dragoș Băltățeanu
Sambata, 23.02.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jeep a prezentat oficial noul model Cherokee, americanii fiind forțați de împrejurări după ce imagini spion cu acest model ajunseseră pe internet. Noul Jeep Cherokee șochează prin linii radicale și va ajunge în showroom-uri la finalul acestui an.

Jeep programase prezentarea noului model Cherokee pentru Salonul Auto de la New York din acest an, dar un set de poze spion făcute chiar în uzină a grăbit prezentarea oficială. Noul Jeep Cherokee șochează cu un design extrem de îndrăzneț, caracterizat de o parte frontală cu faruri foarte mici ce încadrează o grilă de radiator generoasă ca dimensiuni.

Designul controversat este completat de faptul că grila radiatorului este desenată în unghi, iar capota se prelungește mult în față. O încercare îndrăzneață din partea designerilor Jeep, dar rămâne de văzut care va fi reacția publicului. Cherokee înlocuiește actualul model Jeep Liberty pentru piața americană și readuce un nume legendar în gama de modele Jeep.

Urmareste Automarket
Jeep nu a dat publicității date tehnice, dar se pare că noul crossover va folosi motorizări pe benzină de 2.4 și 3.2 litri pentru piața americană.
Pentru Europa este foarte posibil ca modelul să fie oferit cu unități turbodiesel de 2.0 sau 3.0 litri.
Noul model Jeep Cherokee va fi asamblat în Statele Unite, la uzina Jeep din Toledo, Ohio.

Automarket.ro la Salonul de la Geneva 2013

Automarket va fi prezent în perioada 4-6 martie la Salonul de la Geneva şi vă va prezenta live pe site şi pe pagina de Facebook ultimele noutăţi, informaţii şi imagini de la standurile constructorilor auto prezenţi la evenimentul din Elveţia.

Via Jeep

Comentarii (43)

  • pacpac
    woaw ce masina frumoasa ma intreb ce au gandit cei care au desenat masina???aveau dureri de stomac??de cap sau de masea??si probabil s-au grabit si au aruncat acolo un desen si gata uimitor
    11 5
  • si eu care credeam ca Multipla nu va avea urmasi :)
    92 26
  • M-am tot uitat ieri la poze si, dupa o vreme, a inceput sa-mi placa. La inceput o consideram hidoasa.
    26 28
  • Un design indraznet,zic eu.Pare putin ciudat,insa masina nu arata rau deloc.E diferit fata de hoarda de modele europene si japoneze.
    7 5
  • un oarecare
    Doamneeee ce urat eeee, buna asta cu Multipla si urmasii:)))))
    50 27
  • Imi place.Cum jeepul asta mor de ciuda vecinii.
    18 33
  • jesus_christ
    ce naiba e asta?
    Seamana cu Multipla, are si ceva din Juke..

    Nu se va vinde chestia asta, e mai urat decat SsangYong.
    Ar trebui concediati aia care au aprobat design-ul !!!
    7 7
  • daca avea alta stema si provenea din alta tara era venerat in romanica..insa aici....
    6 4
  • se rastoarna / nu se rastoarna/ se rastoarna/nu se rastoarna ....SE RASTOARNA
    37 23
  • e greu de priceput ce au vrut "sa spuna" designerii prin partea asta frontala.

    3 planuri pe orizontala si tot atatea abordari. Masina asta trebuie privita de la distanta, in mometul in care o iei la bani marunti se vede lipsa de unitate si de mesaj. Aduce putin cu masinile concept din anii 60 amestecat cu liniile frontale de fratii gemeni sud-coreeni

    Un design neinchegat ce vrea sa rupa gura concurentei. N-as putea spune ca imi displace dar nu cred ca va avea zile prea bune.
    20 12
  • Groaznica mai ales din fata.
    5 4
  • au vrut sa-i dea agresivitate, dar nu prea au reusit a iesit uratica bine masina asta. Sunt variante mult mai frumoase pe piata.
    Au facut modele frumoase pan acum, pacat...
    3 3
  • Kerosen
    Mie imi place,e un design care iese din tiparele clasice.
    9 1
  • koss-tell
    Partea frontala parca-i bradul de Craciun.....beculete si zorzoane.
    18 19
  • sandinschi
    Arata deosebit in stilul american.
    20 7
  • sa speram ca feceliftul acesta o va face sa treaca testul elanului in siguranta nu ca data trecuta.
    16 15
  • BaditzaEx
    nu pot sa zic ca arata nashpa dar parca pt Emblematicul ( nu < iconicul > ) Jeep i s-ar fi potirivit mai bine o grila dreapta , nu indoita in genul celei de seria 1 BMW

    M-as fi asteptat la niste linii mai masculine, vechiul model parca se integra mai bine filozofiei americane ( Big, Rugged... ), liniile astea parca ma duc cu gandul la masinile asiatice, dar asta este doar parerea mea :-)
    31 2
  • Masina asta oricum nu vine la noi dak inlocuieste Jeep Liberty. @ mbz Grand Cherokee e aproape la fel k inainte d facelift, asta nu e alt facelift la "Grand". Au amestecat americanii si numele masinilor, nu mai stii care e un model, care e altu... mai bine le-ar face sa ia 5 stele in loc d 2 la euro ncap (vezi Compass) si sa nu s mai rastoarne k Grand Cherokee prefacelift.
    2 2
  • men@ztele
    Dupa o vreme ai meditat si ti-ai dat seama ca face parte din grupul fiat ....apoi a inceput sa iti placa! :)) recunoaste: e un mare bullshit in materie de design!
    2 3
  • imi place gurita mare si potenta amplasata frontal. salutari automarket...sunteti cei mai buni la asta
    5 0
  • Asta e una dintre putinele masini care ar arata mai bine daca ar intra cu 50 km/h intr-un zid.
    10 24
  • indrazneala mare pe americani.........insa parerea mea e ca nu au ce pierde......
    sa nu uitam ca si Bangle(american)a venit cu un design controversat cand a conceput modelele E65 si E60........modele ce au inlocuit probabil cele mai bune si frumoase masini produse de bmw(E38/E39)
    probabil acest model va fi pe placul americanilor pt. k in general americani au masini destul de banale d.p.d.v al design-ului(exceptand modelele Cadillac)
    12 5
  • FALIMENT
    2 6
  • inexorabil
    tzenu, oare numai Cadillac?......Jeep-ul chiar arata excelent, dar pe mine ma intereseaza gradul lui de siguranta, fiindca Jeep n-a stralucit vreodata la acest capitol esential.
    Sper ca se va ameliora consumul (asa pare, cu noile cilindrei mai mici), fiindca, in trecut, Grand Cherokee a speriat multa lume......extra-americana. Cel putin asa stiam eu: vreo 20 L / 100 km (media) - si asta pentru motorizarea de doar 4.7 benzina! Imi spusese cineva, dar destul de instarit ca sa nu-l deranjeze. La fel a "papat" si vechiul Dodge Durango cu acelasi motor.
    Ma bucur, totusi, ca noul Grand Cherokee (aceasta este denumirea corecta, nu doar Cherokee) propune un bord mai stilat. Si mai am un semn de intrebare: "crossover" ?! In niciun caz......SUV in toata regula - sau "jeep", cum s-a incetatenit apelativul (eronat) la noi pentru orice SUV.
    6 15
  • Liniile in mare parte sunt chiar placute insa farurile lasa de dorit. Consider ca un individ care are destui bani incat sa nu fie deranjat de pretul vreunei masini isi va alege masina sa-l si reprezinte putin ca persoana. Prima data cand cineva vine cu masina ii observi botul si prima impresie trebuie sa fie buna. In cazul masinii acesteia nu prea cred.
    1 3
  • @inexorabil: e Cherokee, nu Grand Cherokee. Nu incurca modelele, GC tocmai a primit un facelift.
    15 3
  • Cam multe becuri... Probabil ca nu prea se vede.
    4 3
  • inexorabil
    Qztele, esti sigur? Eu stiam ca nu se mai produce Cherokee de multa vreme.
    1 17
  • Doamneee am orbit.Sper sa fie o gluma:)) E mai urat decat Lightburn Zeta Sports sau celebra Aurora.
    4 11
  • Ca-i frumos, ca-i urat, un lucru e sigur. E un design controversat, care frapeaza si care s-a departat cu curaj de la liniile traditionale. Tocmai asta va atrage atentia si nu cred ca e un lucru rau.

    Deocamdata in America parerile sunt per ansamblu pozitive, potrivit sefului departamentului de design de la Chrysler. Sa vedem ce va iesi pana la final :)

    SUV-ul din imaginea de mai sus este un Cherokee si inlocuieste actualul Liberty. Are platforma de la Alfa Giulietta si se preconizeaza o imbunatatire de 45% a consumului fata de vechiul Liberty.

    Chrysler incearca sa dreaga busuiocul dupa ce vanzarile de la Compass si Patriot n-au avut succesul scontat tocmai din cauza faptului ca erau bazate pe masini de strada si nu aveau nimic in comun cu mostenirea genetica a unui Jeep. Cherokee a fost un model foarte indragit la vremea lui si modelul de mai sus va trebui sa indeplineasca foarte multe asteptari. Si eu sunt curios daca va reusi ... :)
    11 5
  • @inexorabil: 100% e Cherokee, de-aici si grila cu 7 linii verticale.
    14 3
  • Interesant model. Ofera un design destul de indraznet, nu este chiar asa de urat si in plus iese din monotonia autovehiculelor pe care le vedem zilnic. Va capta multe priviri, iar pe de alta parte pe langa Juke, acest design mi se pare mult mai frumos.
    13 7
  • E intr-adevar alt limbaj de design. Eu nu dau un verdict pana n-o vad pe viu. Pe Google am vazut o poza si cu spatele. As vrea sa vad ce comentarii va starni aceapoza.
    8 3
  • @ztele
    si GC are tot 7 :))
    6 0
  • Ivanoff
    Pontiac Aztek is back!
    10 8
  • @Ivanoff
    Exact la Aztek m-am gandit cand am vazut-o. :)
    Pai asta e dovada ca taticu' lui Juke n-a fost chiar fidel familiei. :)
    Faza cu "e urata" sau "e frumoasa" tine de gust, spre ex eu n-o consider urata, dar nu pot sa ma declar fan al extravagantelor in materie de design.
    7 6
  • Asa ati blestemat si Renault Megane (calcatorul) si pana la urma a avut super vanzari. Jeepul asta o sa inceapa sa va placa cand il veti vedea pe strazi. Oricum, Jeep nu scoate ceva pe piata pana nu studiaza si restudiaza piata, trendul, tehnologii noi, s.a.m.d. si sincer cred ca va avea succes. Eu le urez succes si abia astept sa o vad live. Cele bune!
    5 4
  • De acord cu RICA.Oricum ma asteptam la ciobanelul mioritic sa zica ca e urata,hidoasa,..etc.Pai normal,nu e ''ghermana''.
    2 5
  • @@ztele: ai dreptate :) evidentiasem grila pentru ca, in trecut, era trademark-ul Cherokee.
    1 0
  • patent
    eu zic ca trece testul elanului deoarece se sperie elanul si fuge cand vede ce fata are!!!!
    5 3
  • wtf is this?
    6 3
  • @dan - Masina nu e urata pentru ca nu e "ghermana",e urata pentru ca pur si simplu e urata.
    4 3
  • ca sa va faceti idee de cam ce gindesc americanii despre modelul asta va propun "car and driver" ...
    veti vedea ca nu e prea placut stilul acesta ... eu personal sint de acord cu noua linie ....

    http://blog.caranddriver.com/jeep-releases-first-official-photos-of-2014-cherokee-2013-new-york-auto-show/

    drumuri bune tuturor !
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru