Jerome Olive: "Felicit toate cele 5.555 femei care lucrează în entităţile Renault România"

de Sebastian Toma
Joi, 04.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jerome Olive, directorul general Renault România, a adus un omagiu tuturor angajatelor din ţara noastră ale concernului francez în cadrul prmei ediţii a Galei Femeilor de Succes Renault România.

Esential 5.555 femei lucrează pentru Grupul Renault România.
Renault România a organizat astăzi la Piteşti prima ediţie a Galei Femeilor de Succes din cadrul grupului francez. Ceremonia a premiat 18 femei din toate entităţile Grupului Renault în România pentru activitatea lor profesională şi contribuţia lor la rezultatele companiei. De la departamentul de proiectare, departamentul de matriţe şi uzina mecanică, până la vânzări, comunicare şi achiziţii, toate ramurile concernului Renault în România au avut câte o reprezentantă pe podium.

Gala Femeilor de Succes Renault România face parte din planul Women@Renault lansat de Carlos Ghosn, directorul general al Grupului Renault-Nissan. Este vorba despre o reţea socială internă, prezentă în 11 ţări, care numără 170 de membre în România şi are ca misiune promovarea diversităţii de gen ca pârghie de performanţă a companiei. Din punctul de vedere al integrării femeilor în cadrul forţei de muncă a unei companii, divizia românească a Grupului Renault stă extrem de bine, 31% din numărul total al salariaţilor fiind reprezentat de femei, iar 32% din poziţiile cheie ale companiei sunt echipate tot de doamne. Proporţia continuă şi în domeniul îngineriei şi în cel al fabricaţiei, unde angajaţii de sex feminin reprezintă 28% din totalul salariaţilor Grupului Renault România.

"În lumea Renault, diversitatea, atât a merseriilor, cât şi a profilurilor umane, face parte din cultura organizaţiei, pentru că succesul unei întreprinderi globale depinde de capacitatea sa de a înţelege societatea pe care o înconjoară, în toată diversitatea ei", a declarat Carlos Ghosn, directorul general al Grupului Renault-Nissan, la înfiinţarea planului Women@Renault.

Urmareste Automarket
Renault România are în prezent aproximativ 17.800 de angajaţi.
Dintre aceştia, 5.555 sunt femei. În unele secţii ale concernului, mai mult de jumătate dintre angajaţi sunt de sex feminin, unele departamente fiind ocupate în proporţie de 70% de doamne. Radu Mavrodin, director de resurse umane pentru România şi regiunea Euromed Africa în cadrul Grupului Renault, spune că doamnele s-au dovedit a fi mai serioase la locul de muncă decât angajaţii de sex masculin, iar femeile prezintă un randament ridicat pe anumite posturi în comparaţie cu bărbaţii.

Comentarii (1)

  • Bravo!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru