Jost Capito, fostul șef al diviziei Volkswagen R, este noul CEO al echipei de Formula 1 Williams Racing

de Cornel Șocariciu, Foto: Williams | Mike Borrmann
Vineri, 18.12.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Reprezentanții Dorilton Capital, fondul de investiții care a cumpărat echipa Williams Racing, au anunțat că Jost Capito, fostul șef al diviziei Volkswagen R, a fost numit CEO al echipei de Formula 1.

La începutul lunii decembrie, Jost Capito, șeful diviziei de performanță Volkswagen R, a decis să plece după trei ani petrecuți în această funcție. Acum, conducerea Williams Racing a anunțat că Jost Capito se alătură echipei de Formula 1 în calitate de CEO.

"Suntem încântați să-l primim pe Jost Capito în funcția de CEO al echipei Williams Racing. Este un om cu experiență și competitiv, iar de-a lungul carierei a construit echipe învingătoare. Chiar el este un învingător. Înțelege din plin moșternirea Williams și sunt convins că va lucra cu plăcere alături de echipă pentru atingerea obiectivului stabilit, acela de a deveni din nou o formație din prima grilă", a declarat Matthew Savege, președintele Dorilton Capital, fondul de investiții care a cumpărat echipa Williams Racing

Jost Capito.

Jost Capito a fost numit în 2012 ca director al departamentului de motorsport de la Volkswagen și a ajutat constructorul să câștige trei titluri în Campionatul Mondial de Raliuri (2013, 2014 și 2015).

În 2016 a fost numit CEO al McLaren Racing, iar din 2017 a revenit la Volkswagen în fruntea diviziei R.

"Este o onoare să fac parte din viitorul acestei echipe, o formație cu un nume puternic în motorsport. Abordez această provocare cu respect și cu bucurie", a declarat Jost Capito.

Via | Williams

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru