Koenigsegg: ”Dacă un client se răzgândeşte asupra culorii de caroserie, trebuie să plătească 60.000 de euro”

de Bogdan Mirică
Joi, 12.03.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Koenigsegg are o serie de reguli stricte privind achiziţia supercarurilor sale. Clienţii trebuie să aştepte chiar şi 18 luni până la livrarea maşinii.

Constructorul suedez Koenigsegg nu a ratat nici ediţia din acest an a Salonului Auto de la Geneva. Mai mult, producătorul a marcat prezenţa cu două premiere mondiale: Regera şi Agera RS.

Koenigsegg Regera: 1.500 CP şi 0-400 km/h în 20 secunde

Koenigsegg aduce la Geneva o versiune mai performantă a lui Agera

Supercarurile sunt produse într-un număr extrem de limitat şi cu meticulozitate, pentru a asigura clienţii că preţul plătit, destul de piperat, este unul complet justificat. Procesul de achiziţie este extrem de strict şi urmează o serie de reguli care pot fi încălcate doar cu dacă clientul plăteşte în plus. Andreas Petre şi Tariq Ali, directori de vânzare pentru Koenigsegg, au făcut publice o serie de informaţii despre procesul de cumpărare.

Timp de aşteptare: 18 luni

Esential 18 luni trebuie să aştepte un client până la livrarea supercarului său Koenigsegg.
60.000 de euro costă schimbarea vopselei după data limită impusă de Koenigsegg.
1500 de cai putere dezvoltă noul Koenigsegg Regera.
În primul rând, un client trebuie să aştepte 18 luni pentru a-şi primi maşina.
Este una dintre cele mai lungi perioade de aşteptare din segmentul supercarurilor, fiind similar cu cel pe care îl experimentează un client Ferrari sau Lamborghini în momentul lansării unui nou model.

Această perioadă de aşteptare se poate prelungi cu încă trei luni dacă proprietarul se decide să schimbe culoarea maşinii după data limită, comunicată printr-o scrisoare semnată de însuşi fondatorul companiei. Totodată, pentru ca schimbarea culorii să se poată realiza, proprietarul trebuie să plătească şi o suprataxa de 60.000 de euro.

În ciuda acestor reguli stricte, Koenigsegg se bucură de succes cu noile sale supercaruri. Regera a fost deja achiziţionat de o serie de clienţi cu posibilităţi financiare impresionante. Aceştia au cumpărat maşina fără să ştie nimic despre performanţele sale sau despre modul în care arată.

Koenigsegg Regera oferă 1500 de cai putere

Regera va fi produs în doar 80 de exemplare, fiecare echipat cu un tren de propulsie inovator. Koenigsegg îmbină motoarele electrice din dotare cu propulsorul cu ardere internă şi elimină necesitatea unei cutii de viteze. Cele patru motoare din dotare oferă un total de 1.500 CP şi 2.000 Nm şi angrenează direct roţile din spate.

Urmareste Automarket
Unitatea V8 asigură 1.100 CP în timp ce cuplul maxim urcă la 1.250 Nm. Motorul electric, care joacă şi rolul de demaror pentru agregatul cu opt cilindri, dezvoltă 215 CP şi este legat direct la arborele cotit al V8-ului, în timp ce alte două unităţi cu zero emisii, de 241 CP fiecare, sunt legate direct la roţile din spate.

Producătorul suedez anunţă un timp 0-100 km/h de 2.8 secunde şi o repriză 150-250 km/h de 3.2 secunde. Accelerarea de la 0 la 400 km/h este realizată în doar 20 secunde

Comentarii (6)

  • someone
    ma uit la cifrele din articol si nu imi vine sa cred ca sant reale: si aici ma refer atat la pretul vopselei cat si la reprize / acceleratii .
    in urma cu cca 10 ani aparitia lui Veyron rupea gura targului auto....azi e randul lui Koenigsegg.....ma intreb ce va fi peste 10 ani
    15 3
  • daca va continua ritmul asta de crestere a preturilor, peste 10 ani, VW va vinde roata de rezerva de dimensiuni normale cu 60.000 de euro :D
    9 7
  • @someone, peste 10 ani va fi Mazda 6. Prietenii stiu de ce. :))))
    10 10
  • Cam slabut tinand cont ca GT-R NISMO o masina cu doar 600 cp , face 0-100 in 2,4 sec , deci cam aceleasi cifre . Dar Koenigsegg este mai rapid in linie dreapta.
    1 6
  • fomisti
    1 1
  • nedumeritu
    ba ,sa fiu,nu stiam de ce mi-au incarcat astia factura cu 60000...noroc ca am gasit ceva maruntis prin hainele de anu trecut
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru