Lada preia modelul Kia: "Vom revoluţiona designul modelelor mărcii"

de Mircea Meșter
Joi, 11.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Designerul-şef al mărcii Lada susţine că viitorul apropiat ne va face cunoştinţă cu faţa complet modernizată a brandului din Rusia. "Vom avea modele mult mai dezirabile", spune Steve Mattin.

Designul modelelor noastre se schimbă la această oră, iar rezultatele vor fi clar vizibile în viitor.

Steve Mattin
Design-şef AvtoVAZ
Marca rusească Lada, simbolul fostului URSS şi cea mai vândută marcă în 2012 în Rusia, are planuri mari în ceea ce priveşte viitorul modelelor sale. După decenii întregi în care modelele Lada au fost privite de pieţele europene ca unele depăşite complet, noul designer-şef al companiei AvtoVAZ (deţinătoarea brandului Lada) promite o schimbare completă de macaz şi o întinerire completă a gamei.

Modelul pe care Steve Mattin îl are în vedere pentru modificarea radicală a aspectului modelelor Lada este Kia. "La fel cum Peter Schreyer a schimbat complet faţa Kia, vom moderniza intens marca Lada prin introducerea unui limbaj de design complet nou şi printr-un ADN modern care va schimba imaginea brandului nostru", spune Mattin, un britanic de 48 de ani care a activat până acum la Mercedes-Benz şi Volvo.

Englezul se află în postul de director de design AvtuVAZ din 2011, scopul său declarat fiind acela de a transforma actualele modele Lada într-unele atrăgătoare pentru publicul larg: "Ca şef de design la Volvo, între 2005 şi 2009, am avut rolul de a imprima un look dezirabil pe modelele mărcii. Aici voi face acelaşi lucru", spune Mattin.

Noul design Lada nu va include linii foarte complicate care merg în toate direcţiile, aşa cum au poate alte branduri auto.

Steve Mattin
Design-şef AvtoVAZ
Schimbarea de design nu va afecta însă valorile mărcii ruseşti, una dintre acestea fiind robusteţea: "Noul design Lada va trebui să fie unul care să exprime robusteţe pentru a-i atrage pe ruşi din cauza stării precare a şoselelor din ţară. În plus, contrastul va juca un rol important în liniile viitoarelor noastre modele, iar aici m-am inspirat din observarea diferenţelor imense dintre diferitele zone ale Rusiei în materie de stil de viaţă şi de vreme", completează designerul AvtoVAZ.

Un prim contact cu noul design al modelelor Lada poate fi făcut prin intermediul conceptului Lada X-Ray (foto), pe care marca rusească l-a prezentat anul trecut în premieră mondială în cadrul Salonului Auto de la Moscova.

Prototipul prefigurează un nou crossover/SUV Lada şi este programat să-şi facă apariţia pe piaţă în versiune de serie în 2016.

Comentarii (11)

  • soviet
    Bravo lor ! Chiar sunt curios ce vor scoate.
    26 0
  • Imi place interiorul (cu atat mai mult ca e inspirat de la Honda), mai ales ca are comenzile climatizarii mai accesibile decat in alte cockpit-uri!
    10 2
  • Oricand prefer Lada in loc de kia. Ma amuza in schimb grilla de lexus.
    15 18
  • Scrooge
    oooo da....abia astept sa-mi iau una. Banuiesc ca si antevorbitorii mei la fel.
    10 11
  • @scrooge
    Da! Eu chiar astept sa-mi iau una!
    11 2
  • Dusteru o avut un concept si mai tare si vedeti ce o scos in realitate. :))
    Si eu tot nu cred ca-s fiabile. Sa nu mai zic ca duc lipsa la piata de desfacere in Europa. Ca nu au service-uri/dealeri unde sa mergi cu masina in caz ca ai probleme.
    11 6
  • Decebal
    Arata mai bine decat orice masina frantuzeasca cat despre fiabilitate sigur le va da rusine la francezi sa speram ca nu ii intoxica si pe astia cu motoarele de la renault!!
    10 21
  • @scorpyon...stii care e diferenta intre concept si model de piata, nu? Iar piata de desfacere se construieste in timp. Cum poti avea piata de desfacere daca nu existi (inca)?
    6 6
  • @ScopryonVAG

    Stii cine detine o buna parte buna din AvtoVAZ?
    Renault...
    Stii cine detine o bunicica particica din AvtoVAZ?
    Dacia...
    Stii cine detine Dacia?
    Renault...
    Deci ce spui tu nu prea se leaga...
    9 2
  • Lada X-Ray va deveni ca si model de serie, un CAPTUR schimbat sau un Duster facelift :)
    4 1
  • @Decebal
    Lada este demult un produs al Grupului Renault, doar ca n-ai aflat tu.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru