Lamborghini Urus este gata să devină cel mai rapid SUV din lume: producția începe în luna aprilie

de Bogdan Mirică
Marti, 07.02.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Stefano Domenicali, președintele executiv Lamborghini, a anunțat oficial că SUV-ul Urus va intra în producție în luna aprilie.El va introduce și primul ansamblu hibrid din istoria companiei.

Începând cu primăvara acestui an, Bentley Bentayga nu va mai fi singur în segmentul celor mai scumpe SUV-uri din lume. Un coleg de concern îi va fi alături. Este vorba despre Lamborghini Urus, al doilea SUV din istoria constructorului italian, anticipat încă din 2012 de un concept cu nume asemănător.

Stefano Domenicali, președintele executiv Lamborghini, a discutat cu publicația Digital Trends despre viitorul companiei și a confirmat debutul producției noului Urus. A fost și o recunoaștere oficială a informațiilor vehiculate despre numele modelului: el se va numi Urus, ca și conceptul.

Domenicali a declarat că producția va începe în luna aprilie, ceea ce înseamnă că debutul mondial va avea loc, cel mai probabil, în cadrul Salonului Auto de la Geneva, la începutul lunii martie.

Producția va începe în aprilie, deși fabrica va construi până atunci și câteva exemplare pre-serie. Pentru că este un proces complet nou pentru noi, primele exemplare vor fi prototipuri.

Stefano Domenicali
președintele executiv Lamborghini
”Despre noul SUV Lamborghini veți afla o mulțime de informații în săptămânile care urmează.
Numele său este clar Urus. Producția va începe în aprilie, deși fabrica va construi până atunci și câteva exemplare pre-serie. Pentru că este un proces complet nou pentru noi, primele exemplare vor fi prototipuri. Este o perioadă foarte delicată, de aceea avem grijă la pașii pe care îi facem în 2017”
, a declarat Domenicali.

În urmă cu un an, Maurizio Reggiani, șeful departamentului de cercetare și dezvoltare Lamborghini, afirma că noul Urus va fi cel mai rapid și mai puternic SUV de pe planetă. Domenicali completează și cu faptul că Urus va putea ataca terenul accidentat. ”Vor exista setări speciale pentru gheață, zăpadă, nisip sau stânci”, a declarat Domenicali.

Noul Lamborghini Urus va marca o altă premieră în istoria brandului italian. Este vorba despre prima versiune hibridă alimentată la priză din istoria companiei. Ea a fost deja confirmată de Domenicali.

via thedrive

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru