Lansarea lui Volkswagen Trinity, amânată până în 2030 din cauza problemelor software

de Tiberiu Safta
Vineri, 18.11.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unor informații apărute în presă, lansarea lui Volkswagen Trinity, programată inițial pentru 2026, a fost amânată până în 2030. Motivul este atribuit unor probleme cu sistemele software dezvoltate de compania Cariad.

Volkswagen Trinity este un viitor model electric, care va reprezenta viitorul etalon al mărcii germane. Prima imagine cu acest model a fost publicată în martie 2021, atunci când a fost confirmat și anul lansării, mai exact, 2026. Viitorul model electric ar fi trebuit să fie construit la o uzină nouă, de peste 2 miliarde de euro.

Acum, însă, au apărut informații în presă că lansarea viitorului model a fost amânată până în 2030. Potrivit publicației Automotive News Europe, care citează o sursă din Germania, șeful Grupului Volkswagen, Oliver Blume, a decis amânarea lansării lui Trinity din cauza unor probleme software.

Furnizorul oficial de sisteme software, Cariad, nu reușește să țină pasul cu cerințele Grupului Volkswagen de a crea sisteme noi pentru viitoarele sale modele electrice. Din această cauză, mai multe lansări ale unor viitoare modele cu zero emisii ale grupului au fost amânate.

Mai mult, se pare că uzina de peste 2 miliarde de euro nu va mai fi construită.

Planul inițial era acela de a construi viitorul Trinity la o nouă uzină dedicată viitoarelor modele electrice, în apropiere de vechea fabrică de la Wolfsburg.

Viitorul Volkswagen Trinity va fi bazat pe platforma SSP și va avea o autonomie de 700 de kilometri în regim WLTP. Noul model va dispune și de sisteme de conducere autonomă de nivel 4. Constructorul german nu a oferit nicio declarație oficială cu privire la amânarea lansării lui Trinity.

via Automotive News Europe

Comentarii (6)

  • Octavian
    Am citit titlul de 2-3 ori si tot nu inteleg.
    Cum adica 2030?!? Pai pana atunci mai ies pe piata 2 cicluri de informaticieni.
    7 1
  • Asta da problema de software… 7 ani.
    Pot dispărea mașinile pana atunci :)))
    Nici nu as mai vorbi de așa ceva. Cel mai probabil as începe sa produc frigidere sau altceva, ca la masini softul este prea complicat.
    Sau in realitate nu vor sa o producă ca-i prea devreme. Piața este deja saturată de modele electrice si infrastructura nu duce mai mult. Atunci de ce să arunce bani, mai bine o dau in probleme… de software ;)
    10 3
  • Vă dați seama cât au muncit ăia de au făcut maimuța pentru diesel :))
    3 1
  • 7 ani ??? Ha ha ha....

    Poate Renault să încropească ceva cu Google şi care merge şi foarte bine şi nu poate ditamai VAG :)))
    6 0
  • Nu destul ca i-au prins :)))
    2 1
  • Bugswagen
    Îmi place că acest Volkswagen Trinity este prezentat ca fiind „viitorul etalon al mărcii”.

    Într-adevăr, cred că problemele de software vor deveni un etalon al mărcii Volkswagen.
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru