Leclerc exclude un nou acroșaj cu Vettel pe circuit: "Ne-am maturizat, astfel de incidente nu se vor mai întâmpla"

de Daniel Popescu, Foto: Ferrari
Luni, 13.01.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Charles Leclerc susține că nu va mai avea parte de acroșaje cu Sebastian Vettel precum cel din cursa din Brazilia, întrucât ambii piloți s-au maturizat și vor fi capabili să evite astfel de incidente.

Charles Leclerc și Sebastian Vettel au fost implicați în numeroase incidente pe parcursul sezonul precedent, inclusiv pe circuitele Australia, China, Spania, Singapore sau Rusia.

Totuși, cel mai dramatic incident a avut loc în finalul sezonul în Marele Premiu al Braziliei, când cei doi piloți ai Scuderiei Ferrari s-au atins ușor cu pneurile în lupta pentru locul trei, însă amândoi au fost nevoiți să abandoneze ca urmare a unor pene de cauciuc.

La câteva luni distanță, Leclerc susține că s-a maturizat suficient de mult pentru ca pe viitor astfel de incidente să nu mai aibă loc.

"Vrem să câștigăm, suntem foarte competitivi și uneori pe circuit pot există anumite fricțiuni. Dar suntem suficient de maturi că circuitul este circuit, suntem oameni diferiți. A fost o lecție bună pentru amândoi și nu se va mai întâmpla", a declarat monegascul.

Leclerc explică faptul că discuțiile pe care le-a avut cu Vettel după producerea unor incidente i-au ajutat pe amândoi să înțeleagă mai bine situația pentru a evita repetarea unor astfel de incidente.

"Au fost momente în care nu ne-am înțeles în anumite situații.

Dar cred că nu este niciodată bine să discuți despre asta imediat după un incident. Așa că am lăsat ceva timp să treacă și, după cursă din Rusia, am discutat în Japonia și ne-am înțeles unul pe altul și am progresat în urma acestei experiențe", a adăugat el.

Via SkySports

Comentarii (14)

  • Costel
    marturisesc ca nu-s deloc multumit de cum o debutat acest an pentru Arsenie Boca deoarece cutezanta sa din afirmatiile de mai sus , asta doar ca sa-mi reprim in a le numi de-o insolenta blamabila , imi confirma doar faptul ca monegascul n-o inteles cu adevarat nimic din "ispravile" personale si care n-or fost deloc putine in 2019 dar mai ales ca n-are inca proprietatea termenilor nicimacar la aproape 23 de ani fiindca maturitatea pe care o invoca cu atata nonsalanta denota inainte de toate : echilibru , cumpatare , moderatie iar catalogarea musai grosiera a coechiperului sau sebastian vettel , cvadruplu campion mondial , ca fiind "suficient de matur" ar trebui sa constituie inainte de toate un autentic semnal de alarma nu pentru fanii ferrari ci tocmai pentru mattia binotto care-mi pare atat de absent si astazi in gestionarea acestor frictiuni nu tocmai recente din sanul scuderiei incat mie-mi autentifica doar faptul ca italianul ii de-o neputinta atroce in a mentine o doza rezonabila de disciplina care se impune atunci iti impui obiective marete , toate aceste mocofanii mediteraneene , perene din nefericire , mie-mi suscitandu-mi o stare de sinchiseala care n-are ce sa caute cu doua luni inaintea unui sezon 2020 crucial pentru ferrari
    12 5
  • Poate că te-ai mai maturizat tu măi Leclercule, da' nu băga mâna-n foc și pentru Vettel, mi-e teamă că ăla s-a maturizat an de an atât de tare, încât mai are puțin și dă-n scleroză de atâta maturizare ! Fă-ți treaba axat pe tine însuți și pe ce poți tu, ai adversari supertari în Hamilton și Verstappen, nu te mai baza pe Vettel, ăla-i deja pierdut pentru pilotajul de mare performanță, orice-ar spune dom' Costel
    7 4
  • mobius
    Din pacate Vettel o' dat dovada de multa imaturitate, chiar in postura de "cvadruplu" si din acest motiv "Arsenie Boca" este cu totul indreptatit sa vorbeasca de maturizare, intru-cat si el se afla intr-un astfel de proces, in cazul sau insa, intru-totul justificat. Cat despre Mattia Binotto (dintr-un minim respect numele proprii se scriu cu litera mare), probabil ca s-a saturat si el sa-l sustina pe "cvadruplul", sau poate a devenit chiar periculos sa faca acest lucru. Eu personal nu cred ca Vettel mai are un viitor in F1, la Ferrari nu, iar in alta parte nici atat.
    5 7
  • Neutru
    Declarație de complezență.Nu poți exclude,nici afirma că nu se va mai întâmpla dacă ții cont de vitezele de concurs.Probabil nu intenționat,dar se va întâmpla.Cunosc eu un multiplu campion care o făcea intenționat când nu avea alte posibilități de a câștiga o luptă.De facto au fost mai mulți îi știți și voi nu vă supărați.Mattia Binotto oare ce contract are cu Ferrari(câți ani)că nu-l văd bine ca șef.
    10 1
  • O sa mai discutam despre acest subiect dupa cursa din Australia. Doar doua luni mai avem de asteptat.
    10 0
  • deci recunosc ca au fost prostuti?
    2 1
  • Costel
    DAV ,

    nu is in cautarea cu orice pret a galcevii pe AM dar nici nu pot s-o slalomez la infinit dintr-o politete care nu face decat sa vulnerabilizeze ceea ce-i pan' la urma primordial : realitatea si taman adevarul si asta doar pentru faptul ca-i si datoria mea de fan ferrari /consumator F1 sa devin reactiv atunci cand meritocratia pilotajului la maranello ii pusa la indoiala si devine implicit un aspect derizoriu atat in ceea ce te priveste dar nu numai fiindca afirmatia "fa-ti treaba axat pe tine insuti" ii de-o volatilitate care-ti autentifica doar pizma si ranchiuna si asta deoarece fara ajutorul/camaraderia lui vettel nu discutam astazi de monegasc ca fiind dublu invingator de gp , la cele doua victorii ale lui Arsenie Boca din 2019 contributia lui vettel o fost de fiecare data frapanta , ultima jumatate a cursei belgiene certificand spusele mele iar primul loc in cursa italiana fiind arvunit de Arsenie Boca inca de sambata dupa o sesiune de calificari in care monegascul s-o ascuns de-a dreptul in Q3 beneficiind astfel de slipstreamul lui vettel care nu o ezitat sa-si asume rolul de mentor cu o noblete care i-o compromis propriul timp din postura de deschizator si care n-o fost rasplatita similar de leclerc la a doua iesire din Q3 asa cum om constatat cu totii de altfel decat printr-o atitudine potlogareasca a monegascului care-mi provoaca si in ziua de azi numa' execratie
    7 6
  • Hai măi dom' Costel !
    Pizmă și ranchiună ? Pe cine dom' Costel ? Pe unul care a avut cinci ani la dispoziție să demonstreze că este cel ales, iar el a mers din rău în mai rău și în foarte, foarte rău ? Pe unul care a "mâncat" cel puțin titlul din 2018 ? Pe unul care cedează sub cea mai mică presiune ? Pe unul care nu-și poate adapta stilul la materialul de concurs ? Pe unul bătut măr de un cvasi debutant (pardon, de doi, că nu l-am pus și pe Ricci) ? Păi tipului ăsta îi atribui tu "meritocrația" pilotajului ?
    A avut o contribuție importantă la victoriile lui Leclerc ? Foarte bine, asta înseamnă că este un nr. 2 excelent, ca și Bottas, și că ar fi bine, pentru Ferrari, să rămână așa ! Dar de ce nu spui și că victoria din Singapore i-a fost luată lui Leclerc și dată moca lui Vettel ?
    În concluzie dom' Costel, "meritocratul" tău are ghinionul să fie contemporan cu Hamilton și cu doi lupi tineri, Leclerc și Verstappen, care-i bat de la distanță "meritocrația" pilotajului ! În locul lui, eu m-aș cere acasă ...
    8 5
  • mobius
    Excelent DAV, cu completarea ca in 2019, lui Leclerc i-au mai fost furate de catre echipa cel putin doua curse.
    7 9
  • Costel
    DAV ,
    ii timpul sa dam cartile pe fata , tocmai de aceea te-ntreb fara ocolisuri multumindu-ti anticipat pentru , sper macar , onestitatea raspunsului :

    reprezinti pentru scuderie ceea ce-o insemnat la un moment dat Aldrich Ames pentru agentie ???

    fiindca ultimele tale remarce imi confirma faptul ca-ti doresti fragilizarea ferrari intr-un moment cum nu se poate mai nepotrivit iar spre placuta mea surpriza tocmai faptul ca Arsenie Boca mi-o sarit in ajutor in oferirea unui contraargument indubitabil care merita a fi mentionat neintarziat , boost-ul de luciditate juvenila meritand salutat asa cum se cuvine si de propria-mi persoana atunci cand situatia o impune , monegascul punctand deunazi faptul ca sebastian vettel ii este mult superior in curse din perspectiva pace-ului generat de experienta vasta la care el insusi nu-si permite nicimacar sa viseze in viitorul apropiat ma face sa-l reconfirm pe sebastian vettel ca fiind singurul capabil in 2020 sa-i puna cu botul pe labe pe cei din Brackley
    11 3
  • Dom Costel ... dom Costel ... in primul rand, gaselnita cu Arsenie Boca nu-ti face nici o cinste, denota un oarecare dezechilibru in asocierea notiunilor si nici spiritual, cum probabil crezi tu, nu te face. In al doilea rand, ce-ai fi vrut sa spuna Leclerc despre Vettel ? Adevarul ? Ca doar dupa numai doi ani de F1 este mult peste el la capitolul calificari si cam la acelasi nivel in cursa ? Nu poate amice, asta doare rau, iar politica este politica chiar si in F1 si el trebuie sa evite o atmosfera de confruntare in cadrul echipei !
    Imi permit sa cred, dom" Costel, ca incepand cu 2020 il va face de comanda pe Vettel si ca acesta va deveni, in mai putin de patru-cinci etape, o povara pentru Ferrari ! Nu ca acum n-ar fi !
    2 0
  • THE SPINNING GERMAN
    Vetal e cu acrosatul, iar el nu spune nimic. Ce sa spuna, zice lumea buna din F1 ca individul nu le prea are cand e roata la roata. Se emotioneaza si...bang. Isi emotioneaza complet echipa si fanii slabi de inger....4 titluri...cica.
    2 0
  • Costel
    DAV , zarurile or fost aruncate inca din data de 15.01.2020 !

    pregetarea de cca trei zile a domniei tale in oferirea unui banal raspuns afirmativ la o intrebare transanta pan la urma si pentru care ma felicit si azi ca oi avut darzenia sa ti-o adresez mi-o confirmat atat mie dar si celorlalti deopotriva cine-i autenticul popondoc pentru maranello pe AM iar acuza gratuita si musai inutila la adresa mea in catalogarea monegascului ca fiind "Arsenie Boca al marelui circ" si pe care evident ca nu mi-o pot asuma deoarece nu-mi apartine sub nicio forma , pentru acest supranume is necesare explicatii pe care-ar trebui sa le soliciti numai FIA si liberty media deopotriva si care-s chiar datoare sa le ofere opiniei publice fiindca acestea or tolerat cu o cicilicitate scandalicioasa discipolului lui sebastian vettel mult prea multe incalcari ale regulamentului in 2019 si pe care din lipsa de timp n-o sa le mai enumar dar pe care cel mai probabil le cunosti prea bine dar continui sa le tainuiesti , cautionarea perena a lui leclerc in spete pentru care altii or fost drastic sanctionati face ca ,vrei nu vrei , notiunea de clementa sa ofere alte intelesuri ori de cate ori aceasta ii asociata lui charles leclerc in marele circ
    3 1
  • Dom' Costel
    Sincer să fiu, nu știu de unde să te iau ! Tu ori ești foarte isteț și miștocar de elită, ori ești prost făcut grămadă ! Greu de apreciat, știi cum se spune, rolul unui idiot nu-l poate juca decât un om deștept ! Tu joci vreun rol ?
    Iar să mă trimiți la FIA pentru nerozenia cu Arsenie Boca ... deja mi se pare prea mult, depășești niște limite ale bunului simț și ridicolului.
    Pacea cu tine dom' Costel ! Și Arsenie Boca, dacă vrei tu ...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru