Legendara "Zeiță" Cadillac a renăscut după 60 de ani, odată cu debutul electricei Celestiq

de Alexandru Monenciu
Vineri, 23.12.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
"Zeița" Cadillac a stat la loc de cinste, pe capota fiecărui model al mărcii americane în perioada 1933 - 1956. Acum, odată cu debutul modelului cu zero emisii Celestiq, "Zeița" a renăscut în era modernă.

În prezent, puține mărci auto mai păstrează așa numitele embleme de capotă. Fără îndoială, una dintre cele mai celebre embleme este The Spirit of Ecstasy a britanicilor de la Rolls-Royce.

Dar, în anii '30, aceste ornamente erau foarte populare și majoritatea producătorilor le puneau la loc de cinste, pe capota modelelor lor. Spre exemplu, Cadillac avea Zeița sau, "Cadillac Goddess", care s-a regăsit pe toate mașinile mărcii din perioada 1933 - 1956.

"Zeița" a revenit pentru o ediție limitată a lui Cadillac Eldorado Brougham în 1959, iar apoi a dispărut în negura timpului.

În urmă cu puțin timp, constructorul american a prezentat versiunea de serie a modelului electric Celestiq, iar acest moment a marcat și revenirea "Zeiței". După o pauză de 63 de ani.

Desigur, celebra emblemă a fost transformată și pregătită pentru era modernă de sculptorul Richard Wiquist, din cadrul departamentului de design al gigantului american GM. Emblema originală a servit drept inspirație.

"Zeița" nu a fost montată pe capota electricului Celestiq, dar poate fi regăsită pe aripile față.

Totodată, ea a fost încastrată și în butonul rotativ al sistemului multimedia.

Mai mult, imaginea "Zeiței" va fi vizibilă, pe instrumentarul digital de bord, și atunci când mașina va fi pusă/scoasă de la încărcat. 

via Cadillac

Comentarii (2)

  • E frumos zborul care îl reprezinta. Dar mai modern decât Bird in Space a lui Brâncuși (1932) încă nu s-a creat nimica.
    2 2
  • Vin electricele, vin, ....

    QED
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru