Lexus ar putea renunţa la modelul performant IS-F

de Dragoș Băltățeanu
Miercuri, 13.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Conform presei de specialitate de peste ocean, Lexus va renunţa la modelul sportiv IS-F după actuala generaţie a puternicului sedan premium.

Lexus IS-F este o berlină impresionantă prin performanţele sale. S-a dorit a fi o alternativă pentru modele ca BMW M3 sau Mercedes-Benz C63 AMG, da marca japoneză premium nu a vândut niciodată prea multe unităţi ale modelului IS-F. Deşi acesta este un automobil performant animat de un motor V8 de 5.0 litri ce dezvoltă 415 CP ce sunt transmişi către asfalt prin intermediul unei cutii de viteze automate cu opt trepte, se pare că Lexus va renunţa să dezvolte o nouă generaţie. 

Zvonul despre renunţarea la modelul IS-F din gama Lexus a apărut peste ocean, fiind citat de către USA Today. Publicaţia americană spune că nu va mai exista un succesor pentru actualul Lexus IS-F. Viitorul model Lexus IS va avea versiuni sportive, dar nu va mai exista modelul performant F, spune autorul materialului din USA Today. Actualul Lexus IS-F va fi vândut până la finalul acestui an. 

Urmareste Automarket
Lexus nu a confirmat oficial aceste ipoteze. Este posibil ca producătorul japonez premium să pregătească altceva pentru clienţii amatori de automobile foarte performante.
De exemplu, o versiune de serie a coupe-ului LF-CC, pe care l-am văzut în formă de concept la Salonul Auto de la Paris din 2012.

Via MotorAuthority

Comentarii (6)

  • Nu pot decat sa ma gandesc ca-mi pare rau pt @mafia, cate link-uri si romane a scris pe aici cu viitorul IS-F, pacat, mare pacat.

    Vorbind serios este o decizie logica, daca se confirma, e bine sa te axezi pe ce stii sa faci mai bine, e normal ca n-au vandut prea multe pentru ca sunt altii care pur si simplu se pricep mai bine la astfel de modele.
    21 7
  • Greu sa te lupti cu titani,cel putin cu BMW este greu sa te lupti.Asa ca,sa dam cezarului ce este al lui.Voi dragilor continuati cu Hybridele,M3 a fost este si va ramane NO.1.Era logic sa ajunga la aceasta decizie,si chiar daca nu vor lua aceasta decizie tot in pierdere vor merge pt ca pur si simplu lumea prefera BMW M3 sau Merc....
    17 9
  • Adrian
    M3 si restu....cu toata tehnologia japonezilor, tot nu au resuit sa se apropie macar de M3. M e M si punct.
    20 11
  • Vasilica
    Mi se pare destul de buna deciza lor. Decat sa facem ceva slab cu pret mare mai bine renuntam la el. Sustin in continuare ca cei 3 grei sunt departe ca si tehnologie in special BMW.
    19 7
  • ISF-ul nu era prea rau dar pur si simplu la acest nivel trebuie sa incerci la toate capitolele sa fii cel mai bun.

    http://www.youtube.com/watch?v=zjoSo9vxb6Y

    Probabil ca "feels too lexusy" (adica comfortabila si mare) era senzatia pe care o traiau toti cei au condus modelul.

    Cu banii economisiti poate ar trebui sa scoata o versiune GT86 mai serioasa. Cu siguranta ar vinde mai mult.
    8 5
  • Chiar ,era prea frumos daca se lansa.,...
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru