Lexus ES facelift: îmbunătățiri estetice, mai multă tehnologie și versiune nouă ES 300h F Sport

de Alexandru Monenciu
Luni, 19.04.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lexus a publicat primele informații și imagini cu noul ES facelift. Sedanul de clasă medie a primit câteva îmbunătățiri estetice, mai multă tehnologie, iar gama a fost extinsă cu o nouă versiune ES 300h F Sport.

După ce, zilele trecute, a publicat mai multe imagini teaser, Lexus a lansat acum noul ES facelift.

Sedanul de clasă medie vine cu o grilă frontală nouă, faruri LED redesenate, culori noi pentru caroserie (Iridium și Gri Cloudburst) și jante cu diametrul de 17 inch în echiparea standard. Jantele de 18 inch sunt opționale, iar nivelul de echipare F Sport propune unele de 19 inch finisate în negru.

La interior, display-ul sistemului multimedia a fost repoziționat cu 109 milimetri mai în față. Ecranul de 8.0 inch este standard, iar cel cu diagonala de 12.3 inch este inclus pe lista cu dotări opționale. Tot aici, cel de la volan va observa că pedala de frână a crescut în dimenisiuni.

Gama de motorizări este în mare parte neschimbată, cu câteva excepții. Versiunea ES 300h poate fi comandată acum și în nivelul de echipare F Sport, iar ES350 F Sport a primit un nou pachet Dynamic Handling.

Acesta din urmă include o suspensie adaptivă, dar și două moduri de rulare: Sport+ și Custom.

Că tot veni vorba de suspensie, cea de pe puntea spate a fost revizuită pentru un plus de confort și stabilitate mai bună pe viraje. De asemenea, sistemul de frânare a fost și el îmbunătățit.

Lexus ES facelift vine echipat în standard cu gama de sisteme de asistență Lexus Safety System+ 2.5. Aceasta include, printre altele, Intersection Turning Assist, Emergency Steering Assist și un sistem pre-coliziune care reacționează mai rapid.

Sistemul All-Speed Dynamic Radar Cruise Control a primit o funcție de depășire, iar Curve Speed Reduction încetinește mașina în anumite viraje. Sistemul Lane Tracing Assist a fost și el revizuit pentru o poziționare mai exactă pe centrul benzii de rulare.

Lexus ES facelift va fi lansat pe piață în toamna acestui an.

via Lexus

Comentarii (2)

  • cand au lansat enormitatea asta de masca am zis ca sunt dusi cu capul, acum cand toti se intrec cu masti din ce in ce mai mari si grotesti asta chiar imi pare discreta. oricum hidoasa, in loc sa vezi masina iti sare in ochi ratul asta ranjit
    5 8
  • @mm La Lexus e ok, la BMW e urata!
    =))
    4 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru