Lexus estimează că SUV-ul UX va ajunge în topul vânzărilor din Europa: livrările noului model vor începe din octombrie

de Petre Barac
Luni, 12.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lexus se așteaptă ca noul său SUV, modelul UX, să ajungă în topul vânzărilor din Europa, după ce livrările vor începe din luna octombrie a acestui an.

Prezentat la Salonul Auto de la Geneva din acest an, Lexus UX este cel mai nou SUV din gama constructorului japonez și beneficiază de un nou motor de 2.0 litri, dar și de o versiune hibridă de 176 de cai putere cu tracțiune integrală.

Livrările lui Lexus UX în Europa vor începe în luna octombrie, la două luni după apariția în Statele Unite. Noul SUV va fi disponibil întâi în Rusia și alte piețe est-europene până la sfârșitul acestui an, în timp ce clienții din vestul și centrul Europei vor putea să beneficieze de Lexus UX începând cu primele trei luni din 2019, potrivit unui purtător de cuvânt al companiei.

Lexus se așteaptă ca noul său SUV, modelul UX, să ajungă rapid în topul vânzărilor din Europa.

“Ne-am dat seama că un crossover tipic nu ar fi fost interesant, așa că am vrut să oferim clienților o experiență sportivă,” a explicat Chika Kako, șefa inginerilor pe proiectul UX.

Anul trecut, vânzările din Europa pe segmentul SUV-urilor compacte premium au crescut cu 24%, până la circa 465.000 de unități, un segment pe care va intra și Lexus UX în 2018.

Compania se așteaptă ca noul SUV să fie un punct de atracție pentru clienții tineri din orașe care au un stil de viață aventuros.

Via Autonews

Comentarii (1)

  • Un model unic în clasa sa care se definești astfel - îndrăzneț, sofisticat, supertehnologizat, riguros și mai ales.... aristocratic
    13 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru