Lexus lansează în Europa noul LC Ultimate Edition: interior albastru și elemente aerodinamice unice

de Tiberiu Safta
Vineri, 07.04.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lexus a lansat oficial ediția specială Ultimate Edition pentru modelul său de performanță LC. Noul model aduce dotări exclusive, precum un interior albastru și câteva elemente aerodinamice speciale sculptate în bara din față.

Constructorul japonez de mașini premium a publicat imagini oficiale cu o ediție specială pentru modelul său de performanță LC. Botezată Ultimate Edition, noua ediție aduce câteva elemente exclusive la nivel estetic.

Printre acestea se numără un set de aripi aerodinamice foarte mici sculptate în bara din față. Alături de acest mic detaliu, noul LC Ultimate Edition este vopsit într-o nuanță specială de alb Hakugin, care imită porțelanul japonez.

Deși în fotografii apare doar varianta decapotabilă, ediția specială este disponibilă și pentru varianta coupe. Aceasta primește aceleași elemente menționate mai sus, plus un eleron confecționat din fibră de carbon.

Interiorul este îmbrăcat în piele albastră Kachi, o culoare folosită pentru armura vechilor samurai. Aici avem inclusiv suprafețe îmbrăcate în alcantara, pe panourile portierelor și în zona consolei centrale. Tot aici avem și o plăcuță care denotă exclusivitatea modelului, alături de plăcuțe montate în interiorul pragurilor cu inscripția "Limited Edition".

NOUTĂȚI PENTRU LC ÎN EUROPA: ECRAN NOU ȘI VOPSEA TWO-TONE

Alături de noua ediție specială, Lexus anunță și câteva îmbunătățiri pentru modelul de performanță. La exterior, principala noutate este adusă de o vopsea two-tone nouă, albastră cu alb. Tot aici, Lexus LC primește și jante cu un design nou și cu dimensiuni cuprinse între 20 și 21 de inch.

La interior, marea noutate este reprezentată de un ecran tactil de 12.3 inch. Mai mult, comenzile fizice sunt reorganizate, iar modelul renunță acum la vechiul touchpad din zona consolei centrale. Alături de noul ecran, Lexus LC primește un nou asistent vocal și un sistem de navigație cu tehnologie cloud.

Printre alte noutăți aduse lui LC, amintim de: cameră cu vedere panoramică, pachet de siguranță Lexus Safety System+ actualizat și un sistem brake-by-wire recalibrat.

Singurul lucru neschimbat este motorul V8 de 5.0 litri, disponibil și pentru Ultimate Edition. Acesta dezvoltă 477 de cai putere și îi permite lui LC să atingă 100 de km/h în 4.6 secunde și o viteză maximă limitată electronic la 270 de km/h.

Producția noului Lexus LC actualizat va începe în mai.

Asta în timp ce producția ediției speciale Ultimate Edition va începe în septembrie.

via Lexus

Comentarii (4)

  • Mircea Badea
    asa arata o masina..asta ar trebui sa viseze oricine.
    ii lipsesc niste motoare electrice totusi.
    1 1
  • Nu conteaza
    Cea mai reusita masina in ultimii 20 de ani.Interior si exterior.
    4 0
  • Asta ne mai lipsea sa nu spui tu la ce sa visam… interesant!!!
    Masina este superba… frumușică foc!!!
    4 0
  • TRENDURI, PARCA MAI BINE ARATA CU ECRANUL INCORPORAT IN BORD
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru