Lexus lansează o bicicletă de performanţă: F Sport Road Bike

de Sebastian Toma
Luni, 15.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
LFA Works, divizia Lexus care a produs modelul LFA, produce acum o bicicletă de performanţă, numită F Sport Road Bike. Aceasta costă 7.700 de euro şi are cadrul din fibră de carbon.

Esential 7/710 euro costă o bicicletă Lexus F Sport Roadbike.
Lexus a introdus o bicicletă în gama sa pentru a-şi ţine inginerii din LFA Works ocupaţi. Respectiva divizie a mărcii japoneze produce componente din fibră de carbon şi a fost realizată special pentru construcţia celebrului supercar. Acum, inginerii LFA Works construiesc biciclete.Vorbim despre F Sport Roadbike, o bicicletă construită de specialiştii care au realizat cele 500 de exmplare LFA. La fel ca supercar-ul construit în aceeaşi uzină, vorbim despre o serie limitată, de data aceasta la 100 de unităţi. O bicicletă de la Lexus costă 7.710 euro, echivalentul a un milion de yeni.

Cadrul, furca, şaua, ghidonul, jantele şi pedalele bicicletei Lexus F Sport sunt realizate din fibră de carbon. În ciuda echipamentelor de top prezente în LFA Works, cei de la Lexus doar asamblează bicicleta F Sport în cadrul departamentului respectiv. Naoki Watanabe, un manager de vânzări şi marketing de la Lexus, le-a explicat celor de la Automotive News că toate componentele cheie ale cadrului, realizate din fibră de carbon, sunt importate din Taiwan.

Însă, fiecare bicicletă Lexus F Sport necesită peste trei ore de atenţie din partea inginerilor LFA Works.

Vorbim despre trei ore de slefuit manual, necesare obţinerii unui finisaj special pentru fibra de carbon, similar cu cel prezent pe LFA. Mai mult decât atât, bicicleta cu 22 de viteze are un schimbător de viteze cu padele, controlat electronic, care asigură schimbări de trepte foarte line. Reprezentantul de vânzări al mărcii Lexus susţine că marca a primit deja 35 de comenzi pentru bicicleta exclusivistă realizată de departamentul LFA Works.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (7)

  • Noua generatie de Lexus LFA ? Pai asa vor ei sa ia fata Nissan GTR ?!!

    Au mult de pedalat :))
    20 7
  • Adrian
    E frumoasa. Imi place ca au pus o echipare potrivita si anume Shimano Dura Ace. As fi ales pt. ea Campagnolo Super Record daca tot e cursiera. Dar e bine si asa.
    Am vazut biciclete la fel de scumpe echipate slab de tot. Isi justifica oarecum banii dar sunt prea multi pt. o bicicleta. Mai mult de 3000 euro nu merita sa dai pe o bicla. Sau merita doar daca esti ciclist de profesie.
    14 1
  • este hibrida, merge cu 1 biciclist putere, sau merge singura (la vale) :))))
    12 5
  • razvanis
    Mai bine s-ar concentra pe masini, mai au de lucru acolo pana la biciclete .
    11 8
  • AndreiRN
    Calitate si inginerie.
    Toyota.
    7 8
  • @AndreiRN
    E nasol pentru Lexus daca-i privit inca ca o Toyota. Nu le faci niciun bine
    12 4
  • AndreiRN
    Onestia este pt oameni cunoscatori si cu caracter.
    Marketingul este pt naivi si creduli.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru