Lexus lucrează la un SUV mai mic decât RX

de Bogdan Mirică
Miercuri, 03.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lexus se pregăteşte să îşi extindă gama cu un model nou. Succesul SUV-urilor de dimensiuni compacte îi determină pe japonezi să lanseze un SUV mai mic decât actualul RX.

Lexus are nevoie de o gamă cât mai generoasă pentru a putea ţine pasul cu rivalii săi germani. Tocmai de aceea subsidiarul de lux al celor de la Toyota se gândeşte să îşi extindă oferta de SUV-uri existentă cu un frate mai mic pentru RX.

Brian Smith, vice-preşedintele diviziei de marketing Lexus, a declarat că ”în general, modelele de tip CUV (Crossover Utility Vehicle) reprezintă esenţa unei game cu ambiţii. Tocmai această trăsătură ne-ar putea face să ne extindem oferta în viitor.”

Declaraţia sa vine după zvonuri multiple, acumulate în decursul a mai bine de patru ani. Deşi chiar Jim Lentz, directorul de vânzări al diviziei din Statele Unite, a recunoscut că brandul are nevoie de un SUV mai mic decât RX, un asemenea crossover a întârziat să apară.

Cu toate acestea, cu câteva luni în urmă, Lexus a înregistrat la un oficiu dedicat mărcilor indicativele NX, NX200h şi NX300h, confirmând practic intenţiile sale de a da naştere unui SUV.

Acesta se va putea bate cu BMW X3 şi va fi dezvoltat pe o platformă compactă.

O soluţie care va înrudi viitorul model cu actualul CT200h, tocmai pentru a reduce costurile de producţie şi dezvoltare. Asta înseamnă că propulsia sa ar putea fi asigurată şi de un ansamblu hibrid.

via autoplus

Comentarii (5)

  • Adrian
    Apare Porsche Macan...in toamna parca. Daca nu vor avea un pret mai mic cu minim 5000 de euro fata de Macan, slabe sanse de reusita cu el.
    Nu cred ca poate cineva sa aleaga Lexus in defavoarea unui Porsche la acelasi pret.
    14 21
  • pors tdi si turnuletele...
    Porsche si SUV-urile.. perversiune si cocalarism mai mare exista? Nu cred
    22 8
  • Adrian, in principiu nu poti sa compari un pur sange cu o mamaliga anesteziata. Porsche are alti concurenti, in nici un caz Lesug.

    Singurul lucru bun pe care il vad la un SUV mai mic in curtea lui taiota este ca masa redusa a masinii o sa prelungeasca cu vreo 10-20.000 km viata transmisiei. Deci ai ceva sanse sa prinzi 100k fara sa faci programare la mecanic pentru cutia de viteze si la banca pentru imprumut s-o platesti.
    8 17
  • Adrian
    @pors tdi si turnuletele
    Este doar parerea ta. Mai sunt si altii ca tine. Majoritatea sunt de parere ca Porsche are in momentul de fata cel mai bun SUV (Cayenne) . si va avea si cel mai bun Crossover adica Macan.
    7 15
  • @toti(mai putin zarne si adria
    habar n-aveti ce vorbiti ,astia doi ,da,ei le-au si testat de aia-si permit afirmatii indraznete ...chiar daca restul nici nu stim cum vor arata ,macar,aceste modele....puse in discutie
    2 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru