Lexus RX facelift este disponibil în România: SUV-ul nipon are un preț de pornire de aproape 68.500 de euro

de Cornel Șocariciu
Vineri, 06.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lexus RX facelift poate fi comandat și pe piața din România. SUV-ul producătorului japonez este disponibil doar în versiunea hibrid RX 450h cu 313 cai putere. Prețul de pornire anunțat de Lexus este de 68.425 de euro.

La jumătatea anului trecut, Lexus a publicat primele imagini și detalii referitoare la RX facelift. Îmbunătățirile pregătite de constructorul nipon au vizat atât aspectul estetic, cât și comportamentul rutier.

Partea frontală a lui Lexus RX facelift propune prize de aer mai mari, lumini de ceață repoziționate și un splitter cu o formă nouă. Lexus a introdus în premieră și tehnologia BladeScan, mulțumită căreia vizibilitatea pe timp de noapte crește consistent. Conform oficialilor Lexus, cu ajutorul tehnologiei BladeScan, pietonii vor putea fi observați de la o distanță de până la 56 de metri, cu 24 de metri mai mult comparativ cu vechiul sistem de iluminare.

Inginerii Lexus au operat și o serie de modificări la nivelul platformei pentru a îmbunătăți comportamentul dinamic al lui RX facelift, în timp ce amortizoarele noi sunt capabile să absoarbă cu și mai multă ușurință denivelările suprafeței de rulare.

Pe lista noutăților se află și sistemul Active Cornering Assist, menit să diminueze comportamentul subvirator al SUV-ului.

Lexus RX facelift va fi disponibil doar în versiunea RX450h.

Pe piața din România, prețul comunicat de niponi este de 68.425 de euro cu TVA pentru nivelul de echipare Business.

LISTĂ DE PREȚURI LEXUS RX FACELIFT
MOTORIZĂRI NIVEL DE ECHIPARE
(Preț în Euro, TVA inclus)
MOTOR PUTERE
(CP)
TRANSMISIE BUSINESS EXECUTIVE F SPORT LUXURY F SPORT+
V6 3.5 litri
benzină+electric
313 E-CVT 68.425 71.043 78.183 82.586 82.705

Versiunea de echipare de bază va oferi, printre altele, următoarele dotări: jante din aliaj de 18 inch, oglinzi laterale pliabile electric, reglabile electric și încălzite, faruri full-LED, lumini de semnalizare cu LED, faruri de ceață cu LED, lămpi pentru asistența la viraj, geamuri spate fumurii, volan îmbrăcat în piele, padele pentru schimbarea treptelor de viteză, ceas analogic, scaune față încălzite și ventilate și îmbrăcate în piele, sistem Easy Access, cotieră spate cu spațiu de depozitare, sistem audio cu 9 difuzoare, ecran central cu diagonala de 8 inch și conectivitate Apple CarPlay și Android Auto, sistem automat de climatizare, cameră video pentru mersul cu spatele și senzori de parcare față+spate, sistem de frânare automată de urgență capabil să detecteze pietonii, cruise control adaptiv, asistent la menținerea benzii de rulare, funcție Intelligent Cleareance Sonar capabilă să identifice pietonii și bicicliștii și pe timp de noapte și un selector pentru modurile de rulare. 

LEXUS RX FACELIFT VERSUS PRINCIPALII CONCURENȚI*
PUTERE
(CP)
CONSUM MIXT
(litri/100 km)
ACCELERAȚIE 0-100
(secunde)
PREȚ DE LISTĂ
(cu TVA)
Audi Q7
V6 benzină, Aut, Base
340 8.8 5.9 69.753
BMW X5
3.0 litri benzină, Aut, Standard
340 10 5.5 70.032
Land Rover Discovery
2.0 litri benzină, Aut, S
300 9.7 7.7 53.431
Lexus RX
V6 hibrid, E-CVT, Business
313 7.6 7.7 68.425
Mercedes-Benz GLE
3.0 litri benzină, Aut, Standard
367 8.6 5.7 74.490
Volvo XC90
2.0 litri benzină,Aut,Momentum
310 8.1 6.5 67.721
*modele cu motorizări echivalente sau apropiate

Comentarii (8)

  • Parere
    De departe cea mai buna optiune din clasa aceasta.
    11 10
  • Fan skoda
    Cum poți sa spui ca e ce mai buna opțiune din clasa. Nici nu se compara pe circuit cu kodiak. Sa nu mai vorbim de spațiu.
    1 23
  • Clique
    Voi vreți să mergeți cu suvuri ca pe circuit? Aveți probleme grave la mansardă....
    17 0
  • Xdrive
    kodiaq acest rapid intaltat caruia ii ploua pe la chedere in 2020 dar totusi e o blasfemie sa compari dbx , cayenne sau lexus cu un masterpiece of crap ca skoda tarraco sau cum ii zice ca toate 3 sunt la fel skoda, seat si vw pline de plastic ca n anii 90 :))).In alta ordine de idei imi place mult Lexus , mai ales LS-ul mi l as lua doar pentru ca fiind atat de rar (am vazut in Buc doar 3 in 2 ani) e cu atat mai special dar in varianta long obligatoriu . Totusi acest rx vine la facelift fara lumini ambientale? nu e ceva de viata si de moarte dar la aceste preturi totusi..?
    9 0
  • Xdrive
    Si ma maideranjeza ceva , ce este cu rotile alea mici si inguste . Va dati seama cum ar arata RX-ul asta cu niste monstrii daia pe 20-21 ca pe x6 cu cele de pe spate mai late si cu 4-5 cm ? Asa zici ca e un musculos pe tocuri cui :))
    6 2
  • Valius
    SUV pe circuit? Doar in teste. In rest nu ai ce cauta cu el pe acolo.
    6 0
  • Nu vreau sa va supărați pe mine dar ăștia care au ajuns sa compare Lexus cu Skoda au f mari probleme de înțelegere a fenomenului auto in general cât și o problema de logica elementara. O marca premium nu poate fi comparata decât cu o marca premium.
    8 0
  • O mie de oameni cuminti nu fac atata taraboi ca un singur nebun.

    N. Iorga
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru