Lexus RX facelift, poze și detalii oficiale: modificări estetice minore și comportament dinamic îmbunătățit

de Cornel Șocariciu
Joi, 30.05.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lexus a publicat primele imagini și detalii referitoare la SUV-ul RX facelift. Modelul constructorului nipon a primit o serie de modificări estetice, sisteme de siguranță moderne și îmbunătățiri la nivelul suspensiilor.

Actuala generație Lexus RX a fost prezentată în fața publicului european în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt din 2015. Acum, constructorul japonez a pregătit o serie de îmbunătățiri care vizează aspectul estetic, dar și comportamentul rutier.

În plus, reprezentanții Lexus spun că RX facelift va fi disponibil și cu un pachet extins de sisteme de siguranță și tehnologii gândite pentru a ușura viața celui aflat la volan.

La nivel estetic, designerii Lexus au pregătit prize de aer ceva mai generoase, luminile de ceață au fost repoziționate, iar splitter-ul are acum o fomră nouă. De asemenea, farurile au fost și ele modificate, iar Lexus introduce în premieră tehnologia BladeScan. Mulțumită acestui sistem, vizibilitatea pe timp de noapte crește consistent. Conform oficialilor Lexus, cu ajutorul tehnologiei BladeScan, pietonii vor putea fi observați de la o distanță de până la 56 de metri, cu 24 de metri mai mult comparativ cu vechiul sistem de iluminare.

Tot la nivel estetic, Lexus a pregătit aripi spate cu un design ceva mai impunător și un spoiler ușor restilizat.

Comportamentul dinamic oferit de Lexus RX facelift a fost îmbunătățiti mulțumită unor modificări operate la nivelul platformei. De asemenea, niponii propun amortizoare noi capabile să "înghită" cu și mai multă ușurință denivelările suprafeței de rulare. Conform reprezentanților Lexus, RX facelift va integra și un nou sistem de asistență în timpul virajelor (Active Cornering Assist) menit să diminueze comportamentul subvirator.

În ceea ce privește pachetul de siguranță, Lexus propune o gamă completă de sisteme integrate în pachetul Safety System+. Pe listă, niponii au trecut următoarele: Pre-Collision System cu funcție pentru detectarea pietonilor și a bicicliștilor, Dynamic Radar Cruise Control care funcționează împreună cu sistemul de avertizare cu privire la părăsirea benzii de rulare, și sistemul Road Sign Assist care acum afișează semnele rutiere pe un Head-Up Display.

La interior, Lexus a pregătit un ecran central tactil care poate fi controlat și cu ajutorul unui trackpad.

Conform oficialilor niponi, sistemul este compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto. Toate aceste modificări se aplică și în cazul versiunii cu șapte locuri (RX L).

Lexus RX facelift va fi disponibil în versiunea 450h, însă reprezentanții companiei nu au anunțat noutăți cu privire la sistemul de propulsie disponibil. În aceste condiții, hibridul oferă 313 CP mulumită unui sistem alcătuit dintr-un motor V6 pe benzină și unul electric.

Comentarii (1)

  • rx prea mare, ux prea mic
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru