Lexus UX electric este disponibil în România. Prețuri, de la 47.500 euro

de Tiberiu Safta
Sambata, 27.11.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Versiunea electrică a crossover-ului compact, botezată UX300e, este acum disponibil și în România. Prețurile încep de la 47.500 euro cu TVA inclus.

La mai bine de doi ani de la lansarea lui Lexus UX pe piața din România, mult așteptata versiune electrică a ajuns și la noi. Modelul japonez va fi disponibil în patru nivele de echipare: Comfort, Business, Executive și Luxury.

Bateria are o capacitate de 54 kWh, ceea ce rezultă o autonomie de 260 de kilometri. Mașina va fi oferită numai cu această baterie și cu o singură versiune a motorului electric. Acesta produce 204 cai putere și un cuplu de 300 Nm. Accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 7.5 secunde, iar viteza maximă este de 160 km/h. Toată puterea este transmisă către roțile din față.

Bateria are o capacitate de 54.5 kWh, din care poate fi folosită doar 50 kWh. Încărcarea bateriei de la 10 la 80% va putea fi realizată în 69 de minute, dacă mașina este cuplată la o priză rapidă. Priză rapidă la care Lexus UX300e se conectează printr-o mufă de tip CHAdeMO și de la care poate trage maxim 35 kW. În cazul în care dispuneți numai de o priză AC, japoneza se poate încărca cu numai 6.6 kW, situație în care bateria se umple în 9 ore. 

Lista de dotări este asemănătoare cu ce a modelului cu motor termic.

În echiparea standard, UX 300e dispune de faruri și stopuri LED cu spălătoare pentru faruri, oglinzi exterioare încălzite, reglabile și pliabile electric și jante de 17 inch, din aliaj. Cei care optează pentru echiparea de top Luxury vor primi jante mai mari, de 18 inch, precum și faruri LED adaptive. Începând de la echiparea Business, mașina este dotată și cu senzori de parcare față și spate.

La interior, echipamentul standard este unul la fel de generos. Printre dotările incluse se numără climatizare automată în 2 zone, scaune față reglabile electric în 8 direcții, coloană de direcție reglabilă electric și padele pentru schimbarea vitezei (treptele sunt simulate, transmisia are numai un singur raport). De asemenea, mașina are si un sistem multimedia cu ecran de 7 inch, care oferă compatibilitate smartphone prin aplicațiile Apple CarPlay și Android Auto. Linia de top Luxury are un ecran mai mare, de 10.3 inch, precum și un HUD (Heads-Up Display).

Printre sistemele de asistență oferite standard se numără: sistem pentru menținerea benzii de rulare, sistem de recunoaștere al semnelor rutiere, sistem de avertizare acustic de proximitate, frână de mână electronică, sistem de asistență la plecarea din rampă, sistem de frânare cu regenerare, sistem de comutare a modurilor de condus (Eco, Normal, Sport) și cruise control adaptiv, printre altele.

Pe versiunea de top Luxury se mai adaugă și un sistem de avertizare al unghiului mort, precum și un sistem de avertizare la ieșirea din parcare cu asistență la frânare.

Prețurile noului Lexus UX 300e încep de la 47.500 euro cu TVA inclus.

MOTORIZĂRI

NIVEL DE ECHIPARE

(Preț euro, cu TVA)

Motor Baterie Autonomie Comfort Business Executive Luxury
204 CP 54 kWh 260 47.500 49.090 53.120 59.560

via Lexus

Comentarii (3)

  • A ajuns Lexus (premium) sa fie mai ieftin decat KIA/Hyundai (buget).
    7 2
  • fan toyota
    scump, foarte scump pentru ceea ce ofera.
    6 3
  • Edikkk
    54 kwh baterie.... nici măcar 70 kwh dacă nu 100 kwh

    Apoi mufă CHADEMO ???

    vai de capul tău Toyota
    9 11

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru