Lotus pregătește ultimul său model cu motor pe benzină: britanicii vor o gamă doar cu electrice

de Paul Cosma
Miercuri, 20.01.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ultimul model Lotus cu motor pe benzină va fi prezentat în cursul acestui an, după care britanicii se vor concentra pe formarea unei game doar cu mașini 100% electrice.

Lotus a anunțat în 2020 o schimbare radicală de abordare, ca o continuare a proiectului hypercar-ului electric Evija. Șeful Phil Popham a dezvăluit că producătorul vrea să dezvolte o gamă de modele 100% electrice, iar ultimul Lotus cu motor pe benzină va fi lansat în cursul lui 2021.

Informații neoficiale apărute în presa internațională arată că acest model va fi prezentat în vara acestui an și va avea mai multe versiuni, cu prețuri cuprinse între 55.000 și 105.000 de lire sterline. 

Lotus se așteaptă ca noul model să producă o creștere “substanțială” a vânzărilor. Constructorul a comercializat aproape 1.400 de unități în 2020, în creștere cu 4.4% față de 2019.

Pe termen lung, Lotus vrea să aibă o gamă formată exclusiv din modele 100% electrice. Conform presei britanice, producătorul lucrează în prezent la dezvoltarea unui SUV electric ce va fi lansat în 2022. SUV-ul ar urma să dezvolte circa 750 de cai putere cu ajutorul a două motoare electrice, iar autonomia va fi de aproximativ 600 de kilometri.  

Via Automotive News

Comentarii (5)

  • ultimul ICE Lotus: te rog fa sa fie urmasul espritului
    6 3
  • And in vedere ca primul Tesla Roadster a fost bazat pe un Lotus modificat acum 20 de ani, mi se pare normal sa fie printre primii care trec complet pe electric.
    6 3
  • Mergeți și vă rugați ca zeii să aibă grijă de gelly, căci altfel vor avea celor de la TVR. au salvat Volvo,de Proton nu știu dacă m-ai există ca marcă.Nio et7 este belea.parca ieri râdeam de ei.curvele de nemți râdeau de landwind ,care fusese Opel frontiera,care la bază a fost un isuzu amigo din care sa născut o hyper mașină.cred că se chema vehicross
    3 4
  • Și înaintea lor, făceau mișto de coreeni în 91, în autobild.vor fi respectați de către noi,dar chinezii , sincer, cei de care râdeau și noi dădeam din cap,da ,da,au ajuns să conceapă vehicule.da,da!
    3 3
  • mircea badea
    o mizerie de suv, de la lotus?
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru