Lotus va lansa un nou model până la finalul lui 2020: prețul va fi cuprins între 50.000 și 100.000 de lire sterline

de Paul Cosma
Luni, 23.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotus va lansa un nou model până la finalul anului viitor, urmând să mizeze pe un motor cu combustie internă, iar prețul va fi cuprins între 50.000 și 100.000 de lire sterline. Ulterior, toate modelele noi din gamă vor avea o versiune 100% electrică, potrivit planurilor dezvăluite de CEO-ul constructorului.

Geely, brandul care deține 51% din acțiunile Lotus, a promis în momentul achiziției că brand-ul britanic va primi susținere financiară pentru dezvoltarea unor noi modele. Primul dintre ele a fost hypercar-ul electric Evija (foto), iar planurile Lotus nu se opresc aici.

Până la sfârșitul anului viitor, britanicii vor lansa un nou model de serie, după o pauză îndelungată. CEO-ul Phil Popham a declarat că viitorul model va avea un motor cu combustie internă și un preț cuprins între 50.000 și 100.000 de lire sterline. De altfel, constructorul susține că această plajă de preț va fi folosită și pentru poziționarea viitoarelor vehicule din gamă.

Lotus spune că, ulterior, toate modelele din gamă vor avea o versiune electrică, în conformitate cu strategia pe termen lung a companiei.

Pentru 2019, Lotus estimează vânzări de 1.700 de unități, dar ambițiile britanicilor sunt mult mai mari. Capacitatea uzinei de la Hethel este de 10.000 de mașini, dar și aceasta va fi mărită în urma unor investiții considerabile.

Via Automotive News

Comentarii (2)

  • Edikkk
    Va veni vremea să apară Tesla Roadster 2 şi atunci toate maşinile sport cu motor termic vor deveni vechi de noi

    (nimeni nu merge mai mult de 100-300 hai 500 km cu o maşină sport)
    4 5
  • tiristu'
    @edik
    stii tu mai Schumacher cat merg astia cu masini sport
    7 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru