Noul Lotus Type 133 va fi un rival electric pentru Porsche Taycan: autonomie de 643 de kilometri

de Tiberiu Safta
Luni, 22.05.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai noi informații, viitorul sedan electric de performanță Lotus Type 133 va fi lansat în a doua jumătate a lui 2023. Noul model promite să fie un rival pentru Porsche Taycan și va avea o baterie ce îi va permite berlinei britanice de performanță să parcurgă 643 de kilometri cu o singură încărcare.

Anul trecut, Lotus a dezvăluit primul său SUV din istorie, Eletre. După lansarea acestuia, Lotus se pregătește să dezvăluie, mai târziu în acest an, prima sa berlină de concepție proprie, care va fi la rândul său electrică. Noul model poartă numele de cod Type 133 și promite să fie un rival pentru modele ca Porsche Taycan și Audi e-Tron GT.

Publicația britanică Autocar a obținut deja câteva informații esențiale despre noul model. De aici aflăm că noul Type 133 se află în ultimele faze de dezvoltare, iar primele prototipuri sunt deja asamblate în China, la uzina de la Wuhan. Câteva imagini spion ale publicației relevă un design inspirat de către SUV-ul Eletre, precum și de la supercar-ul Evija. Noul model electric promite să fie un model foarte dinamic și va fi dotat cu tehnologie avansată, precum suspensie pneumatică, roți spate direcționale, aerodinamică activă și control activ al ruliului.

De asemenea, aflăm că noul Type 133 va prelua acumulatorul de 112 kWh de la Eletre, ceea ce i-ar putea oferi noului model o autonomie de până la 643 de kilometri.

Mai mult, bateria va putea trage un curent de maxim 420 de kW, iar repriza de încărcare de la 10% la 80% va dura doar 20 de minute.

Deocamdată, Lotus nu a oferit mai multe informații despre propulsoarele noului model, însă este de așteptat ca acestea să fie asemănătoare cu cele văzute la noul Eletre. Asta înseamnă că ne putem aștepta inclusiv la o versiune cu un propulsor de puțin peste 900 de cai putere, însă acest aspect nu este, deocamdată, confirmat.

Noul Lotus Type 133 va fi dezvăluit spre finalul acestui an.

via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru