Imagini noi cu viitorul Lotus Emeya, un sedan electric cu până la 900 CP

de Tiberiu Safta
Miercuri, 30.08.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotus a publicat câteva imagini sugestive noi cu viitorul Emeya, numele final al lui Type 133. Noul model este un sedan electric de performanță, care ar putea primi un motor de 900 de cai putere. Prezentarea va avea loc la toamnă.

Constructorul britanic de mașini de performanță se pregătește să lanseze prima sa berlină de concepție proprie. Până acum, această mașină era cunoscută sub numele de cod Type 133, însă Lotus tocmai a dezvăluit numele final al acesteia: Emeya.

Cu această ocazie, constructorul britanic ne oferă câteva imagini sugestive cu viitorul model electric de performanță, care urmează să fie prezentat oficial la începutul lui septembrie. Din imaginile oferite putem vedea foarte clar semnăturile luminoase ale farurilor și stopurilor LED. În față avem două dungi LED așezate paralel, una sub cealaltă pentru fiecare far, iar în spate avem stopuri desenate sub forma unei dungi subțiri.

Noul Lotus Emeya va fi bazat pe platforma Electric Premium Architecture, împărtășită cu SUV-ul Eletre. Din informațiile neoficiale, este probabil ca noul sedan electric de performanță să primească o baterie de 112 kWh pentru o autonomie de circa 640 de kilometri. Mai mult, repriza de încărcare a bateriei de la 10% la 80% ar urma să dureze doar 20 de minute.

Cel mai probabil, noul Emeya va primi două motoare electrice și va avea tracțiune integrală.

Versiunea de bază ar urma să beneficieze de un propulsor de circa 600 de cai putere, în timp ce versiunea mai puternică ar putea primi un propulsor de 900 de cai putere.

La final, noul Lotus Emeya va avea și aerodinamică activă. Debutul primului sedan electric al mărcii va avea loc în 7 septembrie.

via Lotus

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru