Lyft vrea doar mașini 100% electrice pentru serviciul de ride-hailing, până în 2030: fără sprijin financiar pentru șoferi

de Paul Cosma, Foto: Dreamstime.com
Joi, 18.06.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lyft susține că serviciul său de ride-hailing va oferi doar mașini 100% electrice, până în 2030. Compania nu va acorda sprijin financiar pentru șoferi în această tranziție. În acest moment, flota Lyft conține mașini electrice în proporție mai mică de 1%.

Americanii de la Lyft, rivali pentru Uber sau Bolt, anunță un plan extrem de ambițios privind transformarea serviciilor sale de transport alternativ.

Până în 2030, Lyft susține că va utiliza doar mașini 100% electrice în cadrul serviciului său de ride-hailing. În acest moment, vehiculele cu emisii zero au o cotă mai mică de 1% din totalul flotei.

Șefii companiei susțin că nu vor acorda sprijin financiar direct pentru șoferii care fac tranziția de la mașini cu motoare termice la cele electrice. Lyft se bazează pe autorități și producători să lanseze stimulente pentru achiziția de mașini electrice.

“Dacă legiuitorii își fac treaba în următorii ani, costul mașinilor electrice va ajunge la paritate cu cel al mașinilor pe benzină până la jumătatea acestei decade,” au transmis oficialii Lyft.

Activiștii de mediu au cerut companiilor precum Uber sau Lyft să-și electrifice flotele, după ce un studiu a arătat că serviciile de ride-hailing creează cu 50% mai multe emisii de carbon decât drumurile cu mașinile personale.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru