Mai bine mai târziu decât niciodată: încep lucrările pentru 37 de kilometri de autostradă pe tronsonul Ogra - Câmpia Turzii din cadrul A3

de Daniel Popescu
Joi, 05.05.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lucrările la trei tronsoane de autostradă cu lungimea totală de 37 de kilometri de pe A3 Bucureşti - Borş sunt pe punctul de a începe şi ar trebui finalizate cel târziu în septembrie 2017.

România ar trebui să aibă în toamna anului viitor încă 37 de kilometri de autostradă, în cazul în care termenul stabilit pentru lucrările la noi trei tronsoane va fi respectat.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a anunţat că în 4 mai au început lucrările pe încă trei segmente din cadrul autostrăzii A3 Bucureşti - Borş, cunoscută şi drept Autostrada Transilvania. Perioada de proiectare este de 4 luni şi va fi urmată de o perioadă de 12 luni pentru execuţia lucrărilor, astfel că tronsoanele ar trebui deschise traficului rutier în prima parte a lunii septembrie 2017.

Urmareste Automarket
Primul tronson este Ogra - Iernut şi are o lungime de 3.6 kilometri, în timp ce al doilea lot are 17.9 kilometri şi urmează să fie realizat intre localităţile Iernut şi Chetani.
Nu în ultimul rând, cel de-al treilea lot începe la Chetani şi se termină la Câmpia Turzii, având o lungime totală de 15.69 kilometri.

Valorea totală a lucrărilor este de 509 milioane de lei fără TVA. Cele trei loturi vor asigura legătura cu tronsonul Târgu Mureş - Ogra şi, respectiv, Câmpia Turzii - Gilău, care a fost deja dat în exploatare.

Contractele iniţiale pentru cele trei segmente au fost semnate în februarie 2015, însă autorităţile au avut nevoie de mai bine de un an pentru a aproba începerea lucrărilor. 

Via Economica

Comentarii (2)

  • ombladon
    mai bine mai tarziu decat niciodata, lasa maica ca se putea si mai rau....mentalitate de roman, de aia suntem pamant.....
    16 0
  • Marian
    In ce directie se construieste autostrada asta? Spre Brasov? Ca sa ce? Ca de la Ploiesti la Brasov o sa fie autostrada pe la 2150. La fel si cu intrarea in Bucuresti pe A3 ...
    La un moment dat ziceau ca unesc A1 cu bucata de A3 construita, de la Sebes la Campia Turzii ...
    3 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru