Marinescu: "Va fi dificil să lupt pentru podiumuri în Formula Renault 3.5"

de Daniel Popescu
Joi, 04.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mihai Marinescu consideră că nu are şanse să lupte pentru podiumuri în Formula Renault 3.5, întrucât nu cunoaşte bine competiţia, iar echipa pentru care concurează este nouă în campionat.

Este foarte puţin probabil să reuşim o evoluţie atât de rapidă încât să ne luptăm pentru podiumuri.

Mihai Marinescu
Pilot Formula Renault 3.5
Mihai Marinescu a confirmat la începutul acestei săptămâni că în acest sezon va concura în Formula Renault 3.5 după trei sezoane consecutive petrecute în Formula 2.

După ce s-a obişnuit să lupte pentru victorii în Formula 2, braşoveanul în vârstă de 24 de ani admite că şansele de a termina pe podium cursele din Formula Renault 3.5 sunt reduse.

"Scopul acestui sezon este acela de a învăţa. Seria Mondială Renault este, probabil, cea mai competitivă serie în afara Formulei 1 şi sunt extrem de multe lucruri de învăţat, de la managementul opririlor la boxe la aspectele tehnice şi fineţurile de pilotaj. Este foarte puţin probabil să reuşim o evoluţie atât de rapidă încât să ne luptăm pentru podiumuri, dar această echipă este foarte determinată şi ne potrivim foarte bine.

Vrem să progresăm şi să ne clasăm din ce în ce mai bine la fiecare cursă", a declarat el.

La testele care au precedat sezonul am luat prima dată contact cu acest monopost foarte evoluat din punct de vedere aerodinamic şi am învăţat cum se utilizează DRS-ul.

Mihai Marinescu
Pilot Formula Renault 3.5
Marinescu îşi justifică pesimismul prin faptul că nu cunoaşte foarte bine monopostul de Formula Renault 3.5, iar echipa sa Zeta Corse este debutantă în această competiţie.

"Va fi un an dificil pentru că echipa este nouă şi acest campionat este nou pentru mine. Monopostul de Formula Renault 3.5 are o masă inerţială mult mai mare comparativ cu cel de Formula 2, aşa că trebuie să mă acomodez. La testele care au precedat sezonul am luat prima dată contact cu acest monopost foarte evoluat din punct de vedere aerodinamic şi am învăţat cum se utilizează DRS-ul", a mai precizat el.

Marinescu va participa joi la o sesiune de teste pe circuitul de la Monza, iar vineri vor avea loc cele două sesiuni de antrenamente libere din cadrul etapei inaugurale.

Cele două curse ale etapei sunt programate sâmbătă de la ora 14:00, ora României (în direct pe Eurosport) şi duminică de la ora 14:05, ora României (înregistrat pe Eurosport de la ora 00:45).

Citeşte aici avancronica sezonului 2013 al Formulei Renault 3.5.

Via Mihai Marinescu

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru