Mazda va lansa un nou motor diesel în 2020: "Vă vom arăta cât de curate și eficiente pot fi motoarele diesel"

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Vineri, 18.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mazda a anunțat că va lansa în 2020 un motor diesel inovator "curat și eficient", fără să ofere detalii suplimentare despre tehnologia pe care o va utiliza acesta.

Alături de Mercedes-Benz, Mazda este unul dintre puținii constructori care au anunțat public că vor continua să dezvolte intensiv motoarele diesel.

Constructorul japonez anunță acum că va prezenta în cursul anului viitor un nou motor diesel inovator, însă pentru moment nu oferă prea multe detalii despre acesta.

"În 2020 vom avea o nouă abordare pentru motoarele diesel. Vă vom arăta cât de curate și eficiente pot fi motoarele diesel. Vă vom surprinde. Nu sunt atât de multe diferențe între motoarele pe benzină și cele diesel", a precizat Christian Schultze, directorul departamentului de cercetare și dezvoltare din cadrul Mazda.

Oficialul Mazda nu a oferit detalii de natură tehnică despre noul motor diesel, însă producătorul japonez ne-a obișnuit deja cu o serie de abordări inedite în privința unităților de propulsie.

Cel mai recent exemplu este motorul pe benzină Skyactiv-X, care combină aprinderea cu scânteie, specifică unui motor pe benzină, cu aprinderea prin compresie, specifică unei unități diesel.

Noul motor a debutat pe noua generație Mazda 3 și poate fi achiziționat din vara acestui an și de pe piața din România.

În paralel, Mazda se pregătește pentru lansarea primului său model electric, care va fi prezentat oficial în 23 octombrie în cadrul Salonului Auto de la Tokyo.

Via Autocar

Comentarii (15)

  • Matache
    Am incredere ca Mazda poate sa faca un motor diesel mai ECO si decat unul electric. La ei imposibilul este posibil .
    30 13
  • andrei
    eu cred ca pot face unul mai eco decat electricul si sa si produca combustibil. si sa nici nu mai platesti impozit pt el. sa iti dea statul bani ca il ai. :D
    24 20
  • niste obtuzi japonezii astia...
    pe cand de avansati sunt in anumite privinte pe atat de inapoiati sunt in altele.
    diesel ul este pt TRACTOARE. NU are ce cauta in oras.
    Cine afirma contrariul sa bage botu 30 secunde si sa respire langa teava de espament la ce diesel vrea el.
    18 45
  • someone
    astept cu nerbdare si curiozitate noutatile pe care le pot aduce unui motor diesel. insa daca ne vor surprinde cu o inovatie gen skyactive-x pentru un diesel, atunci nimeni nu mai are drept moral sa ii critice
    22 5
  • Deci....la cum se lauda Mazda acuma cu motoru asta as dori in felu urmator....

    Cilindree: 1600cc.
    Putere: 180hp
    Cuplu: 300Nm
    Consum: 4%
    Emisii: sub 90g/km
    18 7
  • mircea badea
    mda, inventeaza inca 2 rezervoare de uree plus inca 2 filtre.
    16 26
  • cornel
    Curat si eficient probabil ca reusesc. Dar si simplu si fiabil? Nu sa-l faca uzina de nu mai poti baga mana nici sa vertifici nivelul la ulei (ca nu-ti incape).
    2 2
  • E plin de ingineri pe-aici...
    30 7
  • Go go Diesel! Abia astept sa vad noile motoare Diesel zburdand pe la nasul progresistilor si eco-istericilor!
    22 9
  • Le vei vedea prin estul Europei, nu prin vest unde taxele se pun pe tipul de combustibil in principal si apoi pe cat de poluanta e masina.
    A se vedea ca unele tari si prin unele orase dieselul e taxat sau chiar interzis.

    SI acum la subiect: astia de la Mazda au cumva director german la cercetare si dezvoltare ? :) Daca da, nu ma mira stirea :)
    10 15
  • @andrei
    Ghiorlanule, ai vrut sa fii ironic dar ai dat cu bata-n balta. Constructia bateriilor pt motorul electric are impact negativ asupra sustenabilitatii vis a vis de mediu ;-) Deci poluarea este tot mare ;-)
    24 12
  • kismester
    nimeni nu se ocupa cu aviane si vapoare alea cat poluaza
    7 0
  • La fel de inovator ca si noul motor pe benzina, iar in practica, consuma ca naiba si este extrem de complex, de se strica ceva te rogi sa gasesti un mecanic competent in jumatate Romania
    6 5
  • andrei
    ghiorlan e cine zice. grav e ca ai si prozeliti. care or fi fost retarzii de ti-au dat like ma intreb?
    nu numai ca am vrut sa tiu ironic, chiar am fost,. spre deosebire de tine care nu ai fost nimic,. ca asta esti tu, un mare zero.
    4 8
  • Laurentiu 29
    cuuum ????.....mult asteptata / trimbitata revolutie a compresiei prin scinteie / scinteii cu compresie :-)) nu s-a produs ?????......nu au navalit fraierii la noi in curte cu banii jos ????....nu-i nimiiiic.....le mai aruncam la gusteri inca o vata pe bat : supermegadieselul Mazdaaaaa !!!! taaddaaaa....si iar ii mai pacalim din marketing 1an-2....lasind gluma la o parte, e pacat de liniile exterioare ale mazdelor....putin la interior si mult la motoare si vor avea succesul pe care-l cauta.
    4 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru