Mercedes a prezentat noul AMG A35 Sedan: 306 CP, tracțiune integrală și 0-100 km/h în 4.8 secunde

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 27.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a publicat primele imagini și detalii referitoare la noul AMG A35 4Matic Sedan. Modelul producătorului german este echipat cu un motor de 2.0 litri care oferă 306 CP și 400 Nm. Accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 4.8 secunde, cu 0.1 scunde mai slab comparativ cu hatchback-ul AMG A35.

Mercedes-Benz a expus în premieră noul Clasa A Sedan în vara anului trecut. Modelul este disponibil și pe piața din România, iar cea mai potentă versiune oferă 224 de cai putere (A250 4Matic). Dar acum, fanii versiunilor de performanță vor putea alege și versiunea AMG A35 4Matic Sedan.

Noua variantă propusă de constructorul din Stuttgart integrează o serie de elemente de design mai agresive, setări noi pentru trenul de rulare și un motor cu resurse generoase.

Mercedes-AMG A35 4Matic Sedan: date esențiale

● La fel ca în cazul versiunii hatchback, noul AMG A35 4Matic Sedan primește elemente de caroserie cu forme inspirate de cele din motorsport. Constructorul german a optat pentru spoilere ceva mai agresive, prize de aer mai generoase și o aripă spate discretă. Tot în partea din spate observăm cele două terminații ale sistemului de evacuare și noul difuzor. Standard, modelul nemților va fi echipat cu jante de 18 inch, iar opțional, clienții vor putea miza pe unele cu diametrul de 19 inch.

● La interior, Mercedes-Benz a pregătit sistemul de infotainment MBUX care comunică cu ocupanții prin intremediul unui ecran tactil.

Instrumentarul digital de bord primește și tema specială Supersport, dedicată versiunilor de performanță.

● Standard, clienții vor primi noul volan echipat cu două zone tactile cu ajutorul cărora pot fi controlate informațiile care apar pe instrumentarul digital de bord și pe ecranul sistemului multimedia.

● La fel ca în cazul hatchback-ului, sub capota lui Mercedes-AMG A35 4Matic Sedan se află motorul de 2.0 litri benzină capabil să producă 306 cai putere la 5.800 rpm și 400 Nm între 3.000 și 4.000 rpm.

● Resursele motorului vor fi puse în valoare de transmisia AMG Speedshift cu șapte trepte și de sistemul de tracțiune integrală AMG Performance 4Matic. În aceste condiții, accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 4.8 secunde, sedanul fiind cu 0.1 secunde mai lent comparativ cu hatchback-ul AMG A35. Viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h.

● Șoferii vor putea selecta din cinci moduri de conducere: Slippery, Comfort, Sport, Sport+ și Individual.

Cele cinci moduri de rulare vor putea fi accesate și prin intermediul selectorului amplasat la nivelul volanului. Totodată, clienții vor putea miza pe sistemul AMG Dynamic Select cu setări Basic și Advanced, dar și pe amortizoarele adaptive capabile să reacționeze în mod automat în funcție de modul de rulare selectat.

● Pentru un plus de siguranță, Mercedes-AMG propune și un sistem de frânare îmbunătățit. Standard, noul A35 4Matic Sedan va fi echipat cu discuri de frână de 350 mm pe puntea față, respectiv 330 de mm pe puntea spate.

Comentarii (4)

  • Adrian24
    Urat ca foamea, ca de altfel toate modelele care se inscriu in noua linie de design!
    6 14
  • Cristi
    @Adrian24 Vulpea cand nu ajunge la struguri...
    8 7
  • Mai nou tot ce scoate Mercedes este deosebit de frumos.
    Pana si si duba aia e frumoasa, am vazut una pe negru la taxi si nu mi-a venit sa cred cat de bine arata.
    6 3
  • Adrian
    Noile A si CLA nu sunt chiar urate. Pacat de spatele de la noul CLS...
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru